Καστοριά: Στην επικαιρότητα πάλι η σήραγγα Κλεισούρας (ρεπορτάζ – βίντεο)

 

Στις προθέσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, που θα ενώσει την Καστοριά με την Εορδαία, αλλά πριν απ’ αυτή την κατασκευή υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες δρόμων, ανάμεσα στις οποίες έιναι ο Ε-65 και ο κάθετος άξονα προς Φλώρινα.

Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του περιφερειακού συμβουλίου Γιάννη Κιοσσέ, για τις καθυστερήσεις στη δρομολόγηση της κατασκευής του. Το έργο αυτό, όπως είπε ο κ. Καρυπίδης έχει προταθεί ως 5ο στη σειρά προτεραιότητας από το Μάρτιο του 2016 στα Τομεακά Έργα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, γιατί η Περιφέρεια δεν μπορεί να το χρηματοδοτήσει. Μάλιστα ανέφερε ότι πρέπει η αρχική μελέτη, που προβλέπει προϋπολογισμό 70 εκ. ευρώ να επικαιροποιηθεί, ώστε να μειωθεί το ποσό.

Την πεποίθησή του ότι το έργο αυτό θα ενταχθεί εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι αναγκαίο για να βγει από την απομόνωση η περιοχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

ert.gr

Το βίντεο από το Tragiko greece:

shares