Ερώτηση στη Βουλή της Μαρίας Αντωνίου για το επίδομα παραμεθορίου των ενστόλων

Έπειτα από την πρόσφατη συνάντηση που είχε η βουλευτής Καστοριάς ΝΔ Μαρία Αντωνίου με εκπροσώπους Ενώσεων και Σωματείων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, για το σημαντικό ζήτημα και την κατάφωρη αδικία που προέκυψε εις βάρος τους με το επίδομα παραμεθορίου, κατατέθηκε προς τους αρμόδιους Υπουργούς η ακόλουθη Ερώτηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργούς
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Εθνικής Άμυνας
Οικονομικών

Θέμα: «Χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου στους ένστολους των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας»

Με το νόμο 4472/2017 εξαιρείται το σύνολο των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Στρατιωτικών των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας από το επίδομα των 100 ευρώ που δίνεται στους αστυνομικούς παραμεθόριων περιοχών όπως ο Έβρος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος τα Δωδεκάνησα και η Σαμοθράκη.

Όλοι οι παραπάνω Νομοί βρίσκονται στην εσχατιά της πατρίδας μας, στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας και γειτνιάζουν με χώρες όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ, με τις οποίες αντιμετωπίζουμε θέματα λαθρομετανάστευσης, λαθρεμπορίου κ.ά.

Αντιλαμβάνεστε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των περιοχών αυτών είναι πάρα πολλά, εξίσου δύσκολα με αυτά που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι των υπόλοιπων παραμεθόριων περιοχών και αποτελεί κατάφωρη αδικία η ανωτέρω ένστολοι να εξαιρούνται του επιδόματος των 100 ευρώ.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούμε ένστολους δύο ταχυτήτων και να διχάζουμε το Σώμα. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και οι οποίες στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα χορηγήσει το επίδομα των 100 ευρώ (αρ. 127, παρ. Ε) στους Αστυνομικούς, Στρατιωτικούς και Πυροσβέστες των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, όπως χορηγείται και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές, αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία που συντελείται σε βάρος τους;

 

 

 

 

 

 

shares