Καστοριά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς αναλαμβάνει δράση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στην Καστοριά, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο να προσπαθεί να στηρίξει όσους έχουν προβλήματα

Της Θεοδώρας Κωτσοπούλου

«Οι πλειστηριασμοί είναι ένα ζήτημα που » καίει» αρκετό κόσμο. Εκείνο που σκεφτόμαστε είναι να προσπαθήσουμε να ειδοποιήσουμε τους άμεσα εμπλεκόμενους και μέσα από την ένωση καταναλωτών, που είναι ένα παράρτημα της ΓΣΕΕ, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους» δηλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου, κ Γιώργος Μαλέας .

Ο ίδιος υποστήριξε ότι προσπαθούν να ομαδοποιήσουν την κατάσταση για το πως μπορούν να προχωρήσουν, με μια συντονισμένη αντίδραση. « Εκείνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας που πλήγουν τον κόσμο είναι τόσα, που και αυτοί που είναι έτοιμοι να βγάλουν σε πλειστηριασμό την ακίνητη τους περιουσία, δεν τους ενδιαφέρει, καθώς έχουν άλλα προβλήματα, όπως επιβίωσης στην καθημερινότητα».

Πάντως, το εργατικό κέντρο το αμέσως επόμενο διάστημα σκοπεύει να προβεί σε μια παρέμβαση, με την καταγραφή όλων των ατόμων που είναι κοντά σε πλειστηριασμό ,ενώ πολύ σύντομα θα βγάλει και την σχετική ανακοίνωση για αυτό το θέμα.

Δυστυχώς η Πολιτεία, αντί να επιλύσει το ζήτημα διαχωρίζοντας τα θύματα της οικονομικής κρίσης από τους κατά περίπτωση απατεώνες και συστηματικούς κερδοσκόπους κακοπληρωτές, προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και κατάργησης της δημοσιότητας του πλειστηριασμού, μέσω της ηλεκτρονικής τους πλέον διεξαγωγής, χωρίς μάλιστα η ηλεκτρονική πλατφόρμα να ελέγχεται από το Υπουργείο, ενώ ταυτόχρονα, κατ’ απαίτηση των Τραπεζών, παρέκαμψε τις όποιες αντιρρήσεις και αντιδράσεις των κατά τόπους συμβολαιογράφων, προβλέποντας ως δυνατή την επιλογή συμβολαιογράφου της πρωτεύουσας του Κράτους»!

 kastoria365.gr

 

 

 

 

Back to top button