Αθλητικά

H «οκτάδα» επιβεβαιώνει ότι το Champions League είναι η διοργάνωση των πλουσίων

Πόσο είναι ο κύκλος εργασιών στο Champions League; Και πόσο επηρεάζει αυτός τα αθλητικά αποτελέσματα;

Σε ένα άρθρο το ιταλικό περιοδικό Panorama, επιβεβαιώνεται το Champions League  ως τη διοργάνωση για τους πλούσιους, αφού, μεταξύ των οκτώ ομάδων που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς υπάρχουν 4 του top-5 της σχετικής κατάταξης της «Deloitte Football Money League».
Και οι οκτώ καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη έχουν κύκλο εργασιών περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, 56 φορές η ομάδα με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών πήγε καλύτερα (73,7%), μόνο ένας τους τέσσερις αγώνες (26,3%) κέρδισε ο σύλλογος με χαμηλότερο κύκλο εργασιών.

Η πλουσιότερη ομάδα, που «προσγειώθηκε» στα προημιτελικά είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, κάτοχος του τροπαίου, με κύκλο εργασιών της από 674,6 εκατομμύρια ευρώ, που στην κατάταξη βρίσκεται πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει αποκλειστεί,  κατά την περίοδο μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 31ης Δεκεμβρίου, 2017 είχε έσοδα 163,9 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 185 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017/18, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν συνολικά έσοδα των 304.900.000 λίρες, περίπου 345 εκατομμύρια ευρώ.
Στο Top5, εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης, από τις ομάδες που προκρίθηκαν, υπάρχουν επίσης η Μπαρτσελόνα (648.3), η Μπάγερν (587.8) και η Μάντσεστερ Σίτι (527.7). Τέλος, ο κατάλογος των 6 που βρίσκονται στο Top 10 ολοκληρώνεται από τη Λίβερπουλ (424.2) και τη Γιουβέντους (405.7). Η άλλη υπερδύναμη, εκτός από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έμεινε έξω, είναι η Παρί ΣΖ, παρά τις επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων τα τελευταία επτά χρόνια.
Η τάση αυτού του Champions League επιβεβαιώνει έτσι την τάση των τελευταίων ετών. Από το 2010 έως σήμερα μόνο η Ιντερ και η Τσέλσι, κατάφεραν να κερδίσουν το τρόπαιο, ακόμη και αν ξεκινούσαν από μια θέση λιγότερο από την Top5 για τον κύκλο εργασιών τους.

ΑΠΕ

Back to top button