Ελλάδα

Ποιος είναι ο όμιλος Japan Tobaccο που εξαγόρασε την Donskoy του Σαββίδη για 1,6 δισ. δολάρια

Η Japan Tobacco Inc. η εταιρεία που αγόρασε την Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, είναι μια κορυφαία εταιρεία προϊόντων καπνού, η οποία ανήκει κατά 33% στο Ιαπωνικό Δημόσιο.

Με επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες και σχεδόν 60.000 εργαζόμενους ανά τον κόσμο, η εταιρεία κατασκευάζει και εμπορεύεται μερικές από τις γνωστότερες διεθνείς μάρκες τσιγάρων μεταξύ των οποίων τα Winston, Camel, MEVIUS, LD και American Spirit.

Ο Όμιλος εταιρειών JT έχει δεσμευτεί να επενδύει στην ανάπτυξη Προϊόντων Μειωμένου Κινδύνου (ΠΜΚ) και εμπορεύεται το Ploom TECH, ένα προϊόν θερμαινόμενου καπνού, καθώς και διάφορα προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με το σήμα Logic. O Όμιλος JT έχει επίσης παρουσία στην αγορά των φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και των επεξεργασμένων τροφίμων.

Η Japan Tobacco International

Η Japan Tobacco International (JTI) είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc. και αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία καπνικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, με επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες ανά τον κόσμο. Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του Winston, της δεύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel εκτός ΗΠΑ. Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται τα Mevius και LD.

Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα Logic, η JTI κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ από το 2011 είναι παρούσα στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom. Με έδρα στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί σχεδόν 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2018 πιστοποιήθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης Παγκόσμια για 4η συνεχή χρονιά.

Η JT International Hellas

Η JTI διαθέτει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά από τη δεκαετία του 1980. Σήμερα είναι η δεύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα με τις μάρκες Winston, Camel, Old Holborn και Logic. Εκτός της Ελλάδας, η JTI Hellas έχει και την ευθύνη των αγορών Κύπρου και Μάλτας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

Η εταιρεία συνεισφέρει το 1,5% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας και υποστηρίζει τον ελληνικό καπνικό κλάδο (περισσότερες από 50.000 οικογένειες) αγοράζοντας το 25% της συνολικής ετήσιας σοδειάς καπνού. Το 2018, μεταξύ των εταιρειών που πιστοποιήθηκαν, η JTI Hellas αναγνωρίστηκε ως ο Νο. 1 Κορυφαίος Εργοδότης στην Ελλάδα, ενώ το 2017 διακρίθηκε ως μία από τις 25 πολυεθνικές επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη.

ΑΠΕ

Back to top button