Καστοριά

Η προβληματική νησίδα στα φανάρια της Αντιπεριφέρειας

http://fonikastorias.gr/wp-content/uploads/2018/03/20180301_130207.jpg

Επανερχόμαστε για άλλη μια φορά να επισημάνουμε το πρόβλημα που δημιουργείται στην κυκλοφορία των οχημάτων, από την προεξοχή της νησίδας, απέναντι από το κτίριο της Αντιπεριφέρειάς μας, όπου και οι σηματοδότες.

Όταν η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αυτό, είναι «φορτωμένη», δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα και δη για τα οχήματα που θέλουν να πάρουν την λωρίδα, προς τη Λεωφόρο των Κύκνων, εξαιτίας της προεξοχής της νησίδας (όπως δείχνουν οι πρόσφατες φωτογραφίες μας) αλλά και των παράνομων, έστω και ολιγόλεπτων σταθμεύσεων οχημάτων, στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Είχαμε επισημάνει τότε, πώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν σοβαρά αυτό το πρόβλημα και να ευθυγραμμίσουν την νησίδα, με παράλληλη μετακίνηση, της φωτιστικής κολόνας, πιο αριστερά, ώστε να μην εμποδίζονται τα οχήματα που θέλουν να στρίψουν προς τη Λεωφόρο των Κύκνων και να δημιουργούν, χωρίς δικιά τους υπαιτιότητα, πρόβλημα στην κυκλοφορία, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έγινε τίποτα. Δεν νομίζουμε πώς είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτή η παρέμβαση, η οποία θα διευκολύνει κατά πολύ την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

fonikastorias.gr

 

 

One Comment

  1. Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και όχι η νησίδα. Επειδή κάποιοι συμπολίτες μας είναι παράνομοι και αντικοινωνικοί (να μη πω τίποτα χειρότερο) θα μετακινήσουμε τη νησίδα; Δηλαδή στα σημεία που παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια (και είναι πολλά) η λύση είναι να γκρεμίσουμε τις πολυκατοικίες;
    Αντί να προτείνετε στους αρμόδιους να κάνουν κάτι περιττό (μετακίνηση νησίδας και κολώνας), σκεφτήκατε να προτείνετε στην τροχία να κάνει κάτι αυτονόητο (τη δουλειά της δηλαδή) και να κόψει κλήσεις σε όσους παρανομούν.;

    Υ.Γ. η παρατήρηση “έστω και ολιγόλεπτων σταθμέυσεων” του άρθρου είναι μάλλον ατυχής, γιατί αυτό χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία (έλα μώρε 2 λεπτάκια θα το αφήσω, έλα μώρε ένα τσιγάρο θα κάνω γιατί να βγω έξω, έλα μωρέ ένα ουισκάκι ακόμα θα πιω μπορώ να οδηγήσω κλπ.)

Back to top button