ΓούναΚαστοριά

Παγκόσμιο ρεκόρ για τον Τρύφωνα Δίτσιο: Ο πιο μικρός γουνοποιός που αγόρασε top lot σε δημοπρασία της NAFA

Η εταιρεία DTS AE δείχνει ότι υπάρχει χώρος για τις νέες γενιές

Παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ αποτελεί η αγορά του top lot από τον Τρύφωνα Δίτσιο. Πρόκειται για τον νεότερο επιχειρηματία γουνοποιό που στα 19 του χρόνια άνοιξε τα φτερά του διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για την γουνοποιία.

Η κορυφαία παρτίδα της White Mink – Female αγοράστηκε από την εταιρεία DTS AE για την EUROPA FURS, του Καζακστάν, παράγεται από την Sandy Bay M.R. για $ 230.00.

Σύμφωνα με τον πατέρα του νεαρού αγοραστή και γνωστό επιχειρηματία της περιοχής μας κ. Ναούμ Δίτσιου, πρόκειται για μια συμβολική κίνηση η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχει συνέχεια και μέλλον στην δουλειά των γουνοποιών. « Η εταιρεία DTS AE δείχνει ότι υπάρχει χώρος για τις νέες γενιές. Η αγορά του top lot από τον Τρύφωνα είναι ο συμβολισμός ότι οι νέες γενιές ακολουθούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι το μέλλον της γούνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τρύφωνας είναι δευτεροετής φοιτητής στο πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.

Πάντως σίγουρο είναι πως η Καστοριά και η γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου, και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς η καστοριανή γούνα κατέχει σήμερα το 10% της παγκόσμιας αγοράς, φέρνοντας ετησίως στη χώρα μας συνάλλαγμα ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων!

 kastoria365.gr

 

 

Back to top button