Πανελλαδικές εξετάσεις 2018: Αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά όχι σε αυτές με μεγάλη ζήτηση

– Κατά 2.000 άτομα θα αυξηθούν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ – Μείωση του αριθμού στις σχολές με μεγάλη ζήτηση για φέτος – Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2018 οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις που δέχθηκε ο υπουργός Παιδείας θα ανεβάσουν τον αριθμό στις σχολές ανά την Ελλάδα; κατά 2.000 άτομα.

Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι η αύξηση του αριθμού αφορά κυρίως σε σχολές της περιφέρειας και μάλιστα σχολές που δεν είναι καν στη μέση της κατάταξης ζήτησης, με λίγα λόγια σχολές χαμηλής ζήτησης.

Στον αντίποδα μάλιστα βρίσκονται σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι ιατρικές σχολές της χώρας όπου μάλλον οι εισακτέοι θα είναι λιγότεροι, έστω και σε μικρό ποσοστό, γεγονός που θα σημάνει νέα αύξηση των βάσεων ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τις μετεγγραφές φοιτητών έχει φτάσει πολλές σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων στο απροχώρητο και έτσι υπάρχουν εκκλήσεις προς το υπουργείο να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι από εφέτος υπάρχουν αλλαγές όπως στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το οποίο παίρνει ένα νέο τμήμα, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.

newsit.gr

shares