Καστοριά

Συγκινητική εκδήλωση για την Ιφιγένεια Διδασκάλου στη Θεσσαλονίκη από τον Προοδευτικό Σύλλογο (φωτογραφίες)

Συγκίνηση και θαυμασμός για τη ζωή και το έργο της αξέχαστης Ιφιγένειας Διδασκάλου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Καστοριάς «συναντήθηκε» με το Σωματείο Καστοριέων και Γουνεμπόρων Θεσσαλονίκης «Το Κέλετρον», στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, για να τιμήσει την αείμνηστη Καστοριανή λαογράφο.

Λεπτομερή αναδρομή στη ζωή και το έργο της Ιφιγένειας Διδασκάλου έκανε με μοναδικό τρόπο η γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου, Φιλιώ Καρασαββίδου.

Στη μεγάλη Καστοριανή προσωπικότητα αναφέρθηκαν η Πρόεδρος του «Κέλετρον» , Ουρανία Λιόγανου – Εμμανουηλίδου,  η Πρόεδρος του Προοδευτικού, Νινα Μπουρλή και η επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρούλα Γκαμπέση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «Μια Γυναίκα στο κάστρο» που επιμελήθηκε ο ΟΠΑΚ «Μύησις»  σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Καστοριάς.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μία συνέντευξη της Ιφιγένειας Διδασκάλου στο TV100, το έτος 2006.

Η Καλλιρόη Δοϊκου ταξίδεψε με τη μελωδική φωνή της και τον Παντελή Πουρσανίδη στα πλήκτρα, στην Καστοριά μιας άλλης εποχής.

Η  Κατερίνα Χρυσοχοϊδου και η Θωμαή Λιόγανου χάρισαν άφθονες στιγμές γέλιου με έναν ξεκαρδιστικό διάλογο…σε άπταιστα Καστοριανά!

Παρόντες στην εκδήλωση οι γιοι της Ιφιγένειας Διδασκάλου και πλήθος Καστοριανών που ζουν στη

Θεσσαλονίκη, αλλά δεν παύουν στιγμή να αγαπούν και να τιμούν την πατρίδα τους.

Φωτογραφίες από την συγκινητική εκδήλωση:

Λιχουδιές των Καστοριανών κυριών της Θεσσαλονίκης για τις φίλες τους που ταξίδεψαν από την Καστοριά!

Μ.Γ.

aboutkastoria.gr

 

 

Back to top button