ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατσικίσιου τυριού και φέτας από τα LIDL

Στην ανάκληση συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, κατόπιν διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπίστωσε την εμπορία συσκευασμένου κατσικίσιου τυριού και τυριού φέτας, σε λευκές πλαστικές συσκευασίες των 500 γραμμαρίων σε συνθήκες κενού αέρος, vacuum, με αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους, γλοιώδους υφής, δυσοσμίας και ανάπτυξη μυκήτων.

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία πωλούνται με την εμπορική ονομασία «Κατσικίσιο τυρί ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum» και Τυρί ΦΕΤΑ ΓΑΛΠΟ των 500 γραμμαρίων, σε λευκή πλαστική συσκευασία vacuum».

 Το προϊόντα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ LIDL και παράγονται και συσκευάζονται στην Ελλάδα από την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση προϊόντα, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση της Lidl Ηellas

Αξιότιμοι πελάτες,

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν κοινοποίησης προς την εταιρεία μας, αλλά και δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εταιρεία μας στα προϊόντα “ΓΑΛΠΟ Κατσικίσιο Τυρί 500g”, με ημερομηνίες λήξης 04/09, 11/09, 12/09, 15/09 και 25/09/2018 και “ΓΑΛΠΟ Τυρί Φέτα Π.Ο.Π. 500g”, με ημερομηνίες λήξης 23/10/2018 και 05/09, 24/09 και 25/09/2018, που παράγονται από την εταιρεία ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε., εντοπίστηκαν μεμονωμένες συσκευασίες με αλλοιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, λόγω ελαττώματος του υλικού συσκευασίας. Για το λόγο αυτό και για την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών ανακοινώνουμε ότι η εταιρία μας προέβη για προληπτικούς λόγους στην άμεση απόσυρση του προϊόντος.

Η Lidl Ηellas έχοντας δεσμευτεί απέναντι στους πελάτες της και δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων της, παρακαλεί τους πελάτες της που έχουν αγοράσει το προϊόν, να το επιστρέψουν σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα της εταιρίας μας, λαμβάνοντας φυσικά το αντίτιμο της αγοράς του.

 

 

1 σχόλιο

  1. Σκιζουν απο ποιοτητα !!!!!

shares