Κόσμος

«Η Υπέροχη Φίλη Μου»: Το μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε γίνεται τηλεοπτική σειρά

Η Ιταλίδα συγγραφέας Έλενα Φεράντε, της οποίας η ταυτότητα περέμενε άγνωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι έτοιμη να μεταφέρει ένα από τα διάσημα βιβλία της στη μικρή οθόνη.

O Σαβέριο Κοστάντσο (του «Πεινασμένες Καρδιές») έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ η ίδια η Φεράντε συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το μυθιστόρημα που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο με τίτλο Η Υπέροχη Φίλη Μου θα γίνει τηλεοπτική σειρά από το HBO.

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στις φτωχογειτονιές της Νάπολης, στα πρώτα εφηβικά παιχνίδια και τους πρώτους έρωτες, όλα μπλεγμένα με την πολιτική, την κοινωνική πραγματικότητα και τις ταξικές αντιθέσεις. Μία παράξενη φιλία η οποία επισκιαζεται από ανταγωνισμούς, ζήλεια και διαφορετικές επιλογές, δεν χάνει ποτέ τη δύναμη της.

Η Ελενα προσπαθεί για μία ολόκληρη ζωή να αποκρυπτογραφήσει το μυστήριο της Λίλας, αυτής της γοητευτικής ατίθασης κοπέλας που τα βάζει με όλους για να πετύχει τα όνειρα της. Και κάποια στιγμή, η Λίλα εξαφανίζεται χωρίς ίχνη για να αφήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ερωτηματικό στον αναγνώστη του βιβλίου που σαγηνεύεται εξίσου από τη γοητεία της.

Η σειρά των HBO/RAI, θα αποτελείται από 8 επεισόδια, ενώ κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της σειράς που απεικονίζουν την Ελενα και τη Λίλα στην παιδική (Ελίζα Ντελ Τζένιο, Λουντοβίκα Νάστι) και την εφηβική τους (Μαργκερίτα Ματσούκο, Γκάια Γκιράτσε), ηλικία.

koutipandoras.gr

Back to top button