Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Σε εξαιρετικό κλίμα η συνέντευξη Τύπου για τον 40ο Τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς (αναλυτικό ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΣ Καστοριάς η  συνέντευξη Τύπου για την διεξαγωγή του 40ου Τελικού Κυπέλλου ΕΠΣ Καστοριάς, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και Κυπέλλου, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας και εκπρόσωποι των δυο σωματείων, ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ και ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ, οι προπονητές, οι αρχηγοί, καθώς και ο διαιτητής του τελικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η διοίκηση ΕΠΣ Καστοριάς, διοργανώνει μία τέτοια συνέντευξη ενόψει του Τελικού Κυπέλλου.

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς Δημήτρης Τριανταφύλλου ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους  παρισταμένους είπε :

‘’Θα ήθελα να καλωσορίσω τους εκπροσώπους των δυο σωματείων τους παράγοντες, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και όλους εσάς από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία συνεχώς είναι δίπλα μας και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να πληροφορούν τον κόσμο σωστά και υπεύθυνα έτσι ώστε να προβάλετε πάντα το πνεύμα του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Σε ότι αφορά τις αθλητικές ειδήσεις θα ήθελα να αναφέρω να μην παρασύρεστε από τα πανελλαδικής εμβέλειας σάιτ που με τα πολεμικά τους ανακοινωθέν διχάζουν τον φίλαθλο κόσμο και δημιουργούν προβλήματα πηγαίνοντας το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Κατ’ αρχήν θέλω να καλέσω όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να παρευρεθούν το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 3 η ώρα στο γήπεδο της πόλης μας και να παρακολουθήσουν τον 40ο τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.

Πιστεύω ότι θα είναι ένα παιχνίδι διαφήμιση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο οποίο εύχομαι οι ποδοσφαιριστές να πετύχουν το στόχο τους μέσα από δίκαιο και έντιμο αγώνα με σεβασμό στον αντίπαλο τους Διαιτητές και το κόσμο. Εύχομαι να μην υπάρξει τραυματισμός σε κανέναν ποδοσφαιριστή, θα ήθελα μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών και κερδίζει όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη. Να επισημάνω ότι λάθη γίνονται από όλους. Στο χέρι μας είναι να τα διαχειριστείτε ψύχραιμα και να ήμαστε ανεκτικοί κυρίως απέναντι στον διαιτητή αφού και αυτός είναι μέρος του παιχνιδιού και μπορεί κατά την κρίση μας να κάνει και αυτός λάθος μολονότι ο ρόλος του είναι να απονέμει δικαιοσύνη και να κλείνει τα αυτιά του στις “Σειρήνες”.

Εκ μέρους της Ε.Ε. θα ήθελα να τονίσω ότι από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε το παιχνίδι να είναι μια γιορτή να γίνει μέσα σε αθλητικά πλαίσια και στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Στη φάση που βρισκόμαστε επιτρέψτε μου να πω ότι νικητές είναι και οι δυο φιναλίστ.

Τελικός νικητής ας βγει το ποδόσφαιρο κόντρα στα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν που στιγματίζουν τον χώρο και είναι ντροπή. Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δυο σωματείων και να κερδίσει ο καλύτερος η ο πιο τυχερός. Σκοπός μας είναι να είναι ευχαριστημένες και οι δύο ομάδες και να στηρίξουν οι νικητές τους ηττημένους πανηγυρίζοντας μαζί στο τέλος. «Η χαρά βρίσκεται στον αγώνα, στην προσπάθεια, στον πόνο που προκύπτει, όχι στην ίδια την νίκη», κατέληξε ο κ. Τριανταφύλλου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι δύο Πρόεδροι-εκπρόσωποι των ομάδων, Πέτρος Δήμτσιος και Βασίλης Παρασκευαϊδης, οι προπονητές Θεόδωρος Ποντίκης (απουσίαζε λόγω ασθένειας ο Θεόδωρος Κυβεντίδης της Πολυκάρπης), οι αρχηγοί Κ. Μόσχος και Π. Γιαννάκης Π., καθώς και ο διαιτητής του Τελικού Βασίλης Σιδερίδης, όπου όλοι αναφέρθηκαν στον Τελικό της διοργάνωσης, απαντώντας εύστοχα στα ερωτήματα των δημοσιογράφων.

Βραβεύσεις, απονομές με εκπλήξεις και χορούς

Ο 40ος τελικός κυπέλλου θα έχει πολλές εκπλήξεις και βραβεύσεις. Η Ε.Π.Σ. Καστοριάς θέλοντας να αναβαθμίσει και να δώσει χαρακτήρα γιορτής στον θεσμό του Τελικού Κυπέλλου “pizza & bar food” η πάπια, προχώρησε σε μια σειρά προτάσεων και καινοτομιών προκειμένου να  αποδώσει την αίγλη που του αρμόζει.

Στο ημίχρονο θα βραβευτεί από την Ε.Ε της Ε.Π.Σ. Καστοριάς  η ομάδα του «ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ»  για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της, καθώς και η πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ»  ως η μοναδική γυναίκα πρόεδρος σε Τελικό Κυπέλλου.

Ο Δήμος Καστοριάς θα βραβεύσει τους δυο προπονητές Θεόδωρο Ποντίκη και Θεόδωρο Κυβεντίδη  για την προσφορά τους στο τοπικό ποδόσφαιρο. Θα υπάρχουν χορευτικά συγκροτήματα από τους πολιτιστικούς συλλόγους των δυο χωριών που θα χορέψουν  παραδοσιακούς και δημοτικούς χορούς.  Τις δυο ομάδες θα συνοδεύουν κατά την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο τα τμήματα υποδομής τους, μεταφέροντας μηνύματα κατά της βίας, ενώ αποφασίστηκε να  ακουστεί ο εθνικός ύμνος λόγω και της επετείου την επόμενη μέρα της 25ης Μαρτίου.

Στο τέλος του αγώνα θα γίνει ανάδειξη του MVP του τελικού μετά από ψηφοφορία των δημοσιογράφων και των δυο προπονητών, θα υπάρξει βραβείο “ευ αγωνίζεσθαι” στους αρχηγούς των δυο ομάδων, Βραβείο Fair Play σε ποδοσφαιριστή ή σε παράγοντα των δύο σωματείων που θα προταθεί από τα παρόντα μέλη της Ε.Ε της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Θα βραβευτούν επίσης οι παρατηρητές αγώνα και διαιτησίας.

Όλες οι παραπάνω  βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν πριν την απονομή των Κυπέλλων και Μεταλλίων.

Τέλος, στο ημίχρονο του αγώνα εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ και ο Antennes fm σε συνεργασία με την ΕΠΣ θα κληρώσουν δύο μπάλες ποδοσφαίρου για τους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, παίρνοντας δωρεάν στην είσοδο χαρτάκι για την κλήρωση, κάτι που είχε εφαρμοστεί και στον περσινό τελικό για πρώτη φορά.

«Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο, είναι να απολαύσει τον τελικό, διότι είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, χωρίς ακρότητες μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και να αναδείξουμε το ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. στο τέλος της συζήτησης ζήτησε από τους φιναλίστ του Τελικού να συμβάλουν και να εργαστούν  προς κάθε κατεύθυνση    ώστε  ενωμένοι να σεβαστούμε τον κόσμο και να είναι το παιχνίδι μια πραγματική γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.  Την οικονομική διαχείριση του αγώνα η Ένωση την παραχώρησε στα δύο Σωματεία», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς.

 

Back to top button