ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Όπερα: «Έτσι Κάνουν Όλες» του Mozart

 

 

Το βραβευμένο πρόγραμμα “TheMet:Livein HD”, μετά από την σπάνια αναβίωση της «Σεμίραμις» του Rossini, επιστρέφει με την πρωτοποριακή κωμωδία του Mozart, «Έτσι Κάνουν Όλες» σε νέα παραγωγή της Met.

Ο Phelim Mc Dermott επιστρέφει στη σκηνή της Met για να σκηνοθετήσει την πικάντικη όπερα του Mozart «Έτσι Κάνουν Όλες», υπό τη διεύθυνση του David Robertson. Η νέα παραγωγή της Met είναι χρονικά τοποθετημένη στη δεκαετία του 1950 στο Κόνεϊ Άιλαντ, σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό αμερικάνικου λούνα πάρκ. Η διανομή περιλαμβάνει μια σειρά καταξιωμένων λυρικών τραγουδιστών με την Amanda Majeski στον ρόλο της διχασμένης Φιορντιλίτζι, τη SerenaMalfi στον ρόλο της αδερφής της, της Ντοραμπέλα, τη βραβευμένη με Tony Award Kelli O’ Hara στον ρόλο της τσαχπίνας υπηρέτριας τους, της Ντεσπίνα, τους BenBliss και Adam Plachetka στους ρόλους των δύο αρραβωνιαστικών, του Φεράντο και του Γκουλιέλμο, και τον Christopher Maltman στον ρόλο του κυνικού Ντον Αλφρέντο. Ο φιλόσοφος Ντον Αλφρέντο βάζει στοίχημα με τους νεαρούς ερωτευμένους Φεράντο και Γκουλιέλμο πως αν ακολουθήσουν τις υποδείξεις του, θα τους αποδείξει ότι οι αγαπημένες τους Φιορντιλίτζι και Ντοραμπέλα δεν είναι πιστές. Όχι επειδή οι συγκεκριμένες κοπέλες δεν έχουν σταθερά αισθήματα, αλλά επειδή όλες οι γυναίκες είναι άπιστες.

 

Το «Έτσι Κάνουν Όλες» είναι συμπαραγωγή της Met με την English National Opera.

Το «Έτσι Κάνουν Όλες» είναι μια πρωτοποριακή για την εποχή της κωμωδία, με θέμα την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων και την συζυγική πίστη. Τον καιρό που προβλήθηκε ξεσήκωσε τη συντηρητική κοινωνία της Βιέννης και θεωρήθηκε πολύ τολμηρή για την εποχή της, όπως και για πολλά χρόνια μετά. Αποτελεί την τρίτη και τελευταία συνεργασία του Mozart με τον ποιητή Lorenzo Da Ponte, μετά τα αριστουργήματα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» και «Ντον Τζοβάννι» και θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του Mozart.

O ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

“THE MET: LIVE IN HD” ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤHN ΚΩΜΩΔΙΑ

«ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ» ΤΟΥ WOLFGANG AMADEUS MOZART

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:55

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΥΟΡΚΗ

ΣΤΟ Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς

     Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 926, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, ισχύει για 15 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου στη εφημερίδα (ΟΔΟΣ, Μητροπόλεως 4, β’ όροφος, τηλ. 2467029638, e-mail: [email protected]) η οποία θα καταρτίσει ονομαστικό εκπτωτικό κατάλογο.

Η παράσταση θα προβληθεί  με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση  του Δήμου Καστοριάς Ορεστειάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς» Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) τηλ. 2467029630.

 

 

 

 

Back to top button