Λιχουδιές και μυστικά για παιδιά που δεν… τρώνε

Στην ερώτηση «γιατί δεν τρώει το παιδί», έρχεται να απαντήσει

 το βιβλίο με τίτλο «Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε», που έγραψαν μία βραβευμένη σεφ και δύο εξειδικευμένοι γιατροί.

Οι τρεις καταξιωμένοι επαγγελματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βοηθήσουν κάθε σπίτι που αντιμετωπίζει αυτό το θέμα.

Η διεθνούς φήμης σεφ Ρένα της Φτελιάς έχει ετοιμάσει συνταγές που διεγείρουν το αντανακλαστικό της όρεξης και της επιβράβευσης.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παύλος Σακκάς, εξηγεί το ψυχολογικό υπόβαθρο των «κακόφαγων» παιδιών, το οποίο μπορεί να είναι αθώο, αλλά σε ένα όχι και τόσο μικρό ποσοστό μπορεί να κρύβει ψυχογενή ανορεξία που μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο. Επίσης, δίνει συμβουλές προς τους γονείς και το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ σχολιάζει μια πραγματική ιστορία, η οποία περιλαμβάνεται στο βιβλίο.

Ο παιδίατρος Γιώργος Μουστάκας, «σπάει» τους μύθους για τις λεγόμενες «καλές» και «κακές» τροφές και δίνει συμβουλές στους γονείς για το πώς μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν το φαγητό.

Το βιβλίο Λιχουδιές και Μυστικά για Παιδιά που δεν Τρώνε κυκλοφορεί στα ελληνικά και αγγλικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό, από τις εκδόσεις Stergiou.

Η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, στις 7 το απόγευμα, στο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

ΑΠΕ

shares