ΚαστοριάΚοζάνη

“Πέταξε έξω” τα Τμήματα της Καστοριάς ο νέος Πρύτανης του ΤΕΙ από τη λήψη αποφάσεων

 

Η Καστοριά (μαζί με τα Γρεβενά και την Πτολεμαΐδα) βρίσκεται απομονωμένη από τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την συγχώνευση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Σε μια πρωτοφανή (και μάλλον χωρίς πανελλαδικό προηγούμενο) απόφαση ο νέος Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Στέργιος Γκανάτσιος αποφάσισε να στέρηση από τα 3 Τμήματα της Καστοριάς το δικαίωμα της ψήφου στη Σύγκλητο του ΤΕΙ.

Με άλλα λόγια οι Πρόεδροι των “Καστοριανών” Τμημάτων του ΤΕΙ θα είναι διακοσμητικοί στο ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του ΤΕΙ χωρίς δικαίωμα ψήφου σε ζητήματα που θα προκύψουν και θα αφορούν τα τμήματα τους (και την Καστοριά).

Ο κ. Γκανάτσιος στηρίχτηκε στην μετονομασία των ονομάτων των οργάνων διοίκησης των ΤΕΙ (που έγινε πρόσφατα, σύμφωνα με τον νέο νόμο) τα οποία πλέον είναι ίδια με των Πανεπιστημίων, για να εφαρμόσει ξαφνικά και ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ τον νέο νόμο (που μέχρι τώρα αφορούσε μόνο τα Πανεπιστήμια και κανένα ΤΕΙ δεν έχει κάνει χρήση) ο οποίος προστάζει τα μη αυτοδύναμα τμήματα να μην συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου στη Σύγκλητο.

Έτσι η Καστοριά (μαζί με τα Γρεβενά και την Πτολεμαΐδα) βρίσκεται απομονωμένη από τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την συγχώνευση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και φυσικά αποδυναμωμένη ώστε να μπορούν τα Τμήματα της να λάβουν αποφάσεις που αφορούν τα ίδια.

Διαβάστε την “τηλεγραφική” απόφαση του κ. Γανάτσιου η οποία δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” εδώ

 

 

 

 

Back to top button