Άργος ΟρεστικόΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Ο Ακάθιστος Ύμνος στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες – βίντεο)

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.

Ο Σεβασμιώτατος και οι Εφημέριοι του Ναού έψαλαν τους Χαιρετισμούς μπροστά στην θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας και πλήθος πιστών εναπόθεσε τα αιτήματά του στην Μητέρα του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, η οποία μας θυμίζει την ευγνωμοσύνη του λαού μας προς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, για την προστασία της σε πολλές δύσκολες καταστάσεις της Πατρίδος και του Ελληνισμού. Κι ακόμα και σήμερα αυτός ο τόπος έχει πολλούς εχθρούς, εξαιτίας της γλώσσας, του πολιτισμού και κυρίως επειδή κατέχει την αλήθεια, την Ορθόδοξη Πίστη.

Και συνέχισε αναλύοντας έναν στίχο του Κανόνος του Ακαθίστου Ύμνου, όπου ο Ιωσήφ ο Υμνογράφος την ονομάζει ολόφωτο σκέπη, «χαίρε νεφέλη ολόφωτε η τους πιστούς απαύστως επισκιάζουσα». Χαίρε εσύ που είσαι ένα ολοφώτεινο σύννεφο, που σκεπάζεις με τη σκιά σου συνεχώς τους πιστούς.

Είναι αυτή που οδηγεί τους πιστούς στη σωτηρία, στη Βασιλεία των Ουρανών και δείχνει στον καθένα μας ότι «ημών το πολίτευμα εν Ουρανοίς υπάρχει και ουκ έχομεν ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν».

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος προτρέποντας και παρακαλώντας τον λαό του Θεού να ευλαβείται την Παναγία, να προσεύχεται σ’ Αυτήν και να Την παρακαλεί, γιατί είναι η πρέσβειρα του καθενός στο Θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης.

imkastorias.gr

 

 

 

 

Back to top button