ΑθλητικάΚαστοριά

Θωμαΐς Εμμανουηλίδου: “Κανένας δεν τρώει τη θέση κανενός”

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Θωμαΐς Εμμανουηλίδου σχολιάζει την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας  που έκρινε με πλειοψηφία ότι η εισαγωγή των διακριθέντων σε σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας.

“Αν και είμαι ένα από τα “Δήθεν ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ” που είχαν μοριοδότηση λόγω του αθλητισμού θέλω να δηλώσω πως αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη.”Κανένας δεν τρώει τη θέση κανενός!” Σαφώς όλα είναι επιλογές στην ζωή,για να φτάσει όμως ένας αθλητής σε παγκόσμια νίκη μόνο τυχερός δεν θεωρείται!
Ειδικότερα όταν παλεύει με τις δυσχερειες του Ελληνικού Εκπαίδευτικου συστήματος,με τις ανύπαρκτες υποδομές αλλά κυρίως με την κουλτούρα των συνομηλίκων του ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ!
ΤΥΧΗ είναι που η Ελλάδα έχει ακόμα πρωταθλητές να παλεύουν για εκείνη παρά τις αντιξοότητες. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ είναι που υπάρχουν ακόμα παιδιά στην Ελλάδα να κυνηγάνε αυτό που αγαπάνε ενώ τους έχει δοθεί η δυνατότητα να φύγουν στο εξωτερικό με Άριστες προϋποθέσεις!”

 

 

 

 

 

 

Back to top button