ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρέλαση με εμβατήρια από τα CD για ακόμα μία φορά στην Καστοριά

Χωρίς φιλαρμονική ή στρατιωτική μπάντα πραγματοποιήθηκε για ακόμα μία φορά η Παρέλαση στην Καστοριά!

Τα εμβατήρια ακούστηκαν από τα σκεπασμένα -για να μην βραχούν – ηχεία, τόσο στη μαθητική όσο και στην στρατιωτική παρέλαση, προκαλώντας τη δυσφορία των παρευρισκομένων.

Δυστυχώς, επαναλαμβανόμενα, ο Δήμος δείχνει να αδιαφορεί γι αυτή την σημαντική απουσία.

Ελπίδα υπάρχει; Ίσως η εθελοντική προσφορά αξιόλογων μουσικών της πόλης μας και το νεοϊδρυθέν μουσικό γυμνάσιο να μπορέσουν να συμβάλλουν -με κάποιο τρόπο- στο πρόβλημα αλλά και γενικότερα στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας στην Καστοριά.

Να υπενθυμίσουμε πως πρώτη και τελευταία φορά που είδαμε τη νεοσύστατη φιλαρμονική του Δήμου ήταν τα Χριστούγεννα, όταν έψαλε τα κάλαντα στις αρχές του τόπου.

Τη λειτουργία και την οργάνωση της οποίας ανέθεσε ο Δήμος Καστοριάς, σύμφωνα με έγγραφο που υπάρχει αναρτημένο στη Διαύγεια, σε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία, τον Δεκέμβριο του 2016.

Μέχρι να προβληματιστούμε και να κινηθούμε ουσιαστικά, ώστε να δούμε Φιλαρμονική στις παρελάσεις, μπορούμε να θαυμάζουμε εκείνη του Άργους Ορεστικού!

Χρυσούλα Κυρατζή

aboutkastoria.gr

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια για την αναγέννηση της Φιλαρμονικής από μηδενική βάση. Η Φιλαρμονική δεν επαναδημιουργείται από έμπειρους μουσικούς αλλά από μικρά παιδιά που τώρα εκπαιδεύονται και παρακολουθούν τα πρώτα τους μαθήματα. Η κυρία σύντομα θα εκπλαγεί.

    1. Το θέμα δεν είναι αν θα εκπλαγεί ή όχι η κυρία. Εκτός αν έχει κανείς μαζί της εμπάθεια που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα της Μουσικής στον Δήμο. Ακόμη κι αν πιστέψουμε καλοπροαίρετα ότι “γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια για την αναγέννηση της Φιλαρμονικής”, όπως λες, είναι αδύνατον να καρποφορήσει κάτι “από μηδενική βάση”, χωρίς την κατάλληλη συνδρομή άλλων με πείρα και προηγούμενη προσφορά. Όλα αυτά έξω και μακριά από προσωπικές διαφορές, εγωισμούς και μικροπρέπειες, κόντρες και κακίες που συνηθίζουν όσοι δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό.

Back to top button