Καστοριά

Συνάντηση με τους γονείς των δύο στρατιωτικών είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μητσοτάκης σε γονείς: Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γυρίσουν τα παιδιά σας στην πατρίδα

Συνάντηση με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, είχε στην Ορεστιάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν και δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό για τον χώρο που έγινε αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τους συνάντησε στο δημαρχείο της πόλης και ο ίδιος ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι.
Τί ακριβώς συνέβη; Μετά την λήξη της παρέλασης, όλοι οι δημοσιογράφοι, τόσο οι απεσταλμένοι των αθηναϊκών ΜΜΕ όσο και των τοπικών, περίμεναν την συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη και του Άγγελου Μητρετώδη. Αυτός όμως πήγε αρχικά σε ένα καφέ της πλατείας και κάποια στιγμή μαζί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη… εξαφανίστηκαν.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μετέβησαν στο δημαρχείο, όπου βρίσκονταν ήδη οι γονείς των δυο αιχμαλώτων στρατιωτικών μας, με βάση την συνεννόηση που είχε προηγηθεί. Είχαν πάει πολύ νωρίτερα όχι από την κύρια είσοδο του δημαρχείου, ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί. Άλλωστε αν η συνάντηση πραγματοποιούνταν στο σπίτι του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, επειδή το γνωρίζουν οι δημοσιογράφοι, ήταν δεδομένο πως θα είχαν στηθεί απ’ έξω για πλάνα, φωτογραφίες και δηλώσεις.

Μητσοτάκης σε γονείς: Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γυρίσουν τα παιδιά σας στην πατρίδα

Στη συνάντηση τώρα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος επισημάναμε ήδη ότι ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ.Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό τα παιδιά τους στην Ελλάδα και στα σπίτια τους.

Άκουσε τους προβληματισμούς, τους φόβους και την αγωνία τους, ενημερώθηκε για την κατάσταση που τα είδαν και στο επισκεπτήριο της Παρασκευής, ενώ τους ενημέρωσε για τις δικές του προσωπικές ενέργειες τόσο στη συνάντηση με τον εμίρη τοιυ Κατάρ απ’ τον οποίο ζήτησε να πιέσει την Τουρκία, όσο και με τους άλλους ξένους ηγέτες, στους οποίους θέτει συνεχώς το θέμα.

evros-news.gr

 

 

Back to top button