Η απίστευτη δικαιολογία σερβιτόρου στο Βανκούβερ όταν τον κατηγόρησαν ότι είναι αγενής!

Ενας γάλλος σερβιτόρος, ο οποίος απολύθηκε επειδή ήταν “επιθετικός, αγενής και θρασύς”, υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν απαράδεκτη, απλώς είναι…Γάλλος.

Ο Γκιγιόμ Ρέι, ο οποίος εργαζόταν σε εστιατόριο του Βανκούβερ στον Καναδά, υπέβαλε γραπτή διαμαρτυρία εναντίον του πρώην εργοδότη του κάνοντας λόγο για “διακρίσεις εναντίον της κουλτούρας μου”.

Το εστιατόριο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Cara Operations, κατηγόρησε τον Ρέι ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς και ότι συνέχισε να συμπεριφέρεται άσχημα παρά τις γραπτές και προφορικές συστάσεις που του έγιναν.

Επικαλούμενος διακρίσεις, ο Ρέι είπε ότι η γαλλική κουλτούρα απλά “είθισται να είναι πιο άμεση και εκφραστική”.

Είπε επίσης ότι η απόλυσή του οφείλεται στην “άμεση, ειλικρινή και επαγγελματική” συμπεριφορά του, την οποία απέκτησε μετά την εκπαίδευσή του στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Και οι δύο πλευρές πάντως συμφώνησαν ότι ο Ρέι ήταν καλός στη δουλειά του παρά την φερόμενη αυθάδη συμπεριφορά του.

Το εστιατόριο και η θυγατρική του εταιρεία είχαν επιχειρήσει να απορριφθεί η εκδίκαση της καταγγελίας του, αλλά το μέλος του δικαστηρίου Ντεβίν Κουζινό απέρριψε το αίτημά τους ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης για την οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία.

Η Κουζινό διευκρίνισε ότι η απόφασή της δεν θα πρέπει να προδικάζει το αποτέλεσμα της υπόθεσης.

“Ο κ. Ρέι θα κληθεί να εξηγηγήσει ποιό είναι αυτό το στοιχείο στη γαλλική κουλτούρα του που έχει ως αποτέλεσμα μια συμπεριφορά την οποία ο κόσμος παρερμηνεύει ως παραβίαση των κανόνων συμπεριφοράς σε εργασιακό χώρο”, έγραψε η Κουζινό στην απόφασή της.

ΑΠΕ

shares