ΕλλάδαΚόσμος

Ο Ερντογάν βάζει από το… παράθυρο θέμα «ανταλλαγής» των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

– Δια της… πλαγίας βάζει ο Ερντογάν το θέμα της ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα! – Δεν είμαι πιο μεγάλος από τη Δικαιοσύνη, είπε στους Ευρωπαίους στη σύνοδο της Βάρνας – Τους… εγκάλεσε γιατί ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες και όχι με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα – Νέες κορώνες και για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ! – Κατηγόρησε την Κύπρο ότι… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο!

Ο Ερντογάν, πια, θέτει ευθεώς αυτό που όλοι φαντάζονταν από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελλήφθησαν στην Τουρκία: ότι θα τους χρησιμοποιήσει για να κερδίσει την έκδοση των 8 στρατιωτικών που θεωρεί πραξικοπηματίες και έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα!

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους έγινε κατά την επιστροφή του Ερντογάν από τη Βάρνα της Βουλγαρίας μετά τη σύνοδο με τους Ευρωπαίους. Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Χουριέτ” συνέδεσε έμμεσα τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς με το ζήτημα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε ο Ερντογάν. «Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Ερντογάν φρόντισε να… διευκρινίσει ότι «δεν συσχετίζονται τα δύο θέματα», αλλά εμμέσως πλην σαφώς φαίνεται ότι το κάνει ξεκάθαρα…

newsit.gr

Back to top button