ΕλλάδαΠροκηρύξεις

Αχτσιόγλου: Νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για 30.000 ανέργους σε OTA

«Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν προγράμματα τα οποία θα είναι περισσότερο επικεντρωμένα στους νέους.

 Τα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ βοηθούν κυρίως τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους άνω των 55 ετών» τόνισε η υπουργός Εργασίας

Τα αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, που ξεκίνησε στις αρχές του 2017 βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου και του υφυπουργού, Νάσου Ηλιόπουλου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις συνολικά, σε πρώτη φάση στο δήμο Θεσσαλονικης εργάστηκαν με οκτάμηνες συμβάσεις 560 μακροχρόνια άνεργοι, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν άλλοι 1.090.

Η υπουργός Εργασίας στάθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος που έγινε απο τα στελέχη του δήμου και αφορούσε την πρώτη φάση των μακροχρόνια ανέργων. «Έχουν κάνει κάποια πρωτοποριακά βήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν χρησιμοποιήσει τα προγράμματα με έναν τρόπο που ακουμπάει πιο πολύ στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες του κάθε ανέργου και σε αυτό θέλουμε και εμείς να επικεντρωθούμε το επόμενο διάστημα».

Η ίδια, πρόσθεσε πως «το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν προγράμματα τα οποία θα είναι περισσότερο επικεντρωμένα στους νέους. Τα προγράμματα της Κοινωφελους βοηθούν κυρίως τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους άνω των 55 ετών. Με το νέο υφυπουργό, θέλουμε να στοχεύσουμε στους νέους και το περισσότερα καταρτισμένο δυναμικό».

Απο την πλευρά του, ο υφυπουργός Ν.Ηλιόπουλος πρόσθεσε για το προγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πως «αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι τεχνικές διαδικασίες για 30.000 ανθρώπους σε δήμους και περιφέρειες. Πιστεύω μέσα στους επόμενους δυο μήνες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να αξιοποιήσουμε καλα παραδείγματα, όπως ειναι ο δήμος Θεσσαλονίκης για το πως αξιοποιήθηκαν αυτά τα προγράμματα με στοχευμένο τροπο και για τους ανέργους και το κοινωνικό αποτύπωμα».

Στις δηλώσεις του, ο Γ.Μπουτάρης υποστήριξε πως το προγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας «αποδείχθηκε ότι ηταν χρήσιμο για το δήμο αλλα κυρίως για τους εργαζόμενους και πρέπει να αποτελέσει μια πόρτα για μια καλύτερη κατάσταση για την αντιμετώπιση της ανεργίας» καθώς οι εργαζόμενοι χρησιμοποιήθηκαν -μεταξυ άλλων- σε αποκαταστάσεις κτιρίων, συντηρήσεις υπαίθριων χωρων και έργα κοινής ωφέλειας.

Τα προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας απευθύνονται στους μακροχρόνια άνεργους, σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο, στους ανέργους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και σε ανέργους χαμηλού εισοδήματος και με χαμηλά προσόντα.

ΑΠΕ

Back to top button