Καστοριά

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Γιατί στείλαμε την επιστολή στον Ερντογάν (βίντεο)

Οι Μητροπολίτες Καστορίας Σεραφείμ και Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός, μίλησαν στην εκπομπή “Ξυπνάμε Μαζί” στο Epsilon, για την απόφασή τους να στείλουν επιστολή στον Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία ζητούν την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και ‘Αγγελου Μητρετώδη.

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Γράψαμε την επιστολή και να παρακαλούμε τον Ερντογάν ενόψει του Πάσχα να αποφυλακιστούν τα δύο παιδιά

“Ο Άγγελος Μητρετώδης κατάγεται από την Καστοριά και μάλιστα γνωρίζουμε πολύ καλά και τον πατέρα του και την υπόλοιπη οικογένεια του. Όπως και ο άλλος λοχαγός, ο Δημήτρης Κούκλατζης κατάγεται από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος. Ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή και με τους γονείς τους και με τους συγγενείς τους και θα έπρεπε να τους συμπαρασταθούμε. Η Μητρόπολη Καστοριάς ευθύς αμέσως όταν πληροφορήθηκε την αιχμαλωσία των δύο ανδρών επικοινωνήσαμε με τους γονείς και στη συνέχεια σκεφτήκαμε τι μπορούμε να κάνουμε για να εκδηλώσουμε το ενδιαφέρον μας. Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου είχε την γνώμη αυτή και την υιοθέτησα και εγώ, να γράψουμε την επιστολή και να τον παρακαλέσουμε ενόψει του Πάσχα να αποφυλακιστούν τα δύο παιδιά” ανέφερε ο Μητροπολίτης.

“Πως θα κάνουν Πάσχα μέσα στις τουρκικές φυλακές; Πως θα ακούσουν το Χριστός Ανέστη; Και μάλιστα μακριά από τις οικογένειες τους;” συμπλήρωσε.

Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Ένα ατύχημα μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός ανέφερε ότι “Είναι έκφραση μιας εσωτερικής αγωνίας και εσωτερικής ανάγκης μας, διότι οι αυτοί οι δύο νέοι στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης βλέπουμε να παρατείνεται η κράτηση τους. Πλησιάζουν οι ημέρες του Πάσχα και μέσα στην αγωνία μας να βρεθούν το συντομότερο κοντά μας, κάναμε αυτή την επιστολή με τον Μητροπολίτη Καστορίας και ζητάμε να επιστρέψουν τα παιδιά στα σπίτια τους. Είναι κάτι απλό, πέρα από την πολιτική. Οι λόγοι είναι θρησκευτικοί και ανθρωπιστικοί”.

“Πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα με νηφαλιότητα. Χρειάζεται ομοψυχία, ενότητα και πρέπει όλοι να είμαστε συσπειρωμένοι διότι ένα ατύχημα μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία” συμπλήρωσε.

enikos.gr

 

 

Back to top button