Αναστάτωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς από επικείμενη αλλαγή της χωροταξικής κατανομής

Αναστάτωση στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς και συγκεκριμένα σε γονείς και μαθητές από το Κεφαλάρι και το Σιδηροχώρι, καθώς στην πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς είναι αλλαγή της χωροταξικής κατανομής, βάσει της οποίας οι μαθητές των δύο χωριών από τη νέα σχολική χρονιά θα ανήκουν χωροταξικά στο Δ.Σ. Τοιχιού.

Έχει γίνει συνάντηση γονέων με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Νίκο Μπουτσιάδη, η οποία δεν κατέληξε κάπου.

Ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Γαπκιάδης αναφέρει:
“Προς τους υπεύθυνους -και μη- που σκέφτονται την αλλαγή της χωροταξικής κατανομής του 9ου Δ.Σ. Καστοριάς με σκοπό να πάνε τα παιδιά του Κεφαλαρίου και του Σιδηροχωρίου στο Δ.Σ. Τοιχιού: Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να φύγει παιδί από το 9ο Δ.Σ. και να πάει στο Τοιχιό. Αυτή είναι μία πραγματικότητα την οποία κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ό,τι και αν κάνει.
Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μην έχουν τα παιδιά μισθωμένα μέσα μεταφοράς και να αναγκάζονται να τα μεταφέρουν οι ίδιοι οι γονείς τους. Αυτό όμως θα ενέχει αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.
Τα παιδιά και οι οικογένειές τους δεν μπορούν να είναι τα θύματα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Ας το καταλάβουμε όλοι αυτό και ας τους σεβαστούμε. Η παιδεία είναι χώρος διαλόγου και σύνθεσης απόψεων και όχι “αποφασίζομεν και διατάσσομεν”! ”