Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Το Νοσοκομείο Καστοριάς δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ελλείψεις» (ρεπορτάζ)

Αναβάθμιση και ενδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς

 Υπογράφηκε πριν από μερικές ημέρες από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ. Για το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, προβλέπονται 6 θέσεις.

Επιμέλεια: Χρύσα  Κοσμίδου

Έξι νέοι ιατροί, έρχονται να στελεχώσουν το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς (Καρδιολόγος, Παθολόγος, Ακτινοδιαγνώστης, Αναισθησιολόγος, Χειρουργός και Γενικός Ιατρός)  «Πιστεύω ότι με αυτές τις επιπλέον θέσεις καλύπτεται η γκάμα των απαιτήσεων  στο ιατρικό προσωπικό.  Συνυπολογίζοντας λοιπόν  και αυτή την ευχάριστη εξέλιξη  το νοσοκομείο μας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ελλείψεις», σχολίασε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η Βουλευτής, ανέφερε επίσης πως κατά το παρελθόν υπήρχαν ορισμένα προβλήματα, όπως για παράδειγμα ότι δεν υπήρχε Ιατρός-Ουρολόγος ή  ότι δεν λειτουργούσε η Παιδιατρική Κλινική «Όλα αυτά τα ζητήματα, έχουν πια λυθεί. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για την  καλή κατάσταση, αλλά και  για τις κατάλληλες συνθήκες  λειτουργίας του Γ.Ν. Καστοριάς».

Παράλληλα η κα Τελιγιορίδου αναφέρθηκε στις ελλείψεις  που υπάρχουν στους οδηγούς του ΕΚΑΒ και δήλωσε πως  έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ, η Π.Ε. Καστοριάς θα συμπεριληφθεί στις επόμενες προκηρύξεις, ώστε να λυθεί όσον το δυνατό πιο γρήγορα αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην Καστοριά

Την Καστοριά  θα επισκεφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα του Γενικού Νοσοκομείου. Αξίζει  να σημειωθεί πως προ ημερών η κα Τελιγιορίδου και ο Διοικητής του Γ.Ν. Καστοριάς Βασίλειος Αντωνιάδης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον κ. Ξάνθο.

Η κα Τελιγιορίδου και ο κ. Αντωνιάδης συζήτησαν με τον Υπουργό για την ίδρυση μονάδας ΟΚΑΝΑ στην Καστοριά,  καθώς επίσης και την εικοσιτετράωρη πλήρη λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας του Άργους Ορεστικού. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αυτά τα θέματα.

Η Βουλευτής σημείωσε πως η ίδρυσης μονάδας Ο.ΚΑ.ΝΑ.,  αλλά και η πλήρης  λειτουργία του κέντρου αποκατάστασης αποτελούν το επόμενο βήμα  του υγειονομικού τομέα στην Π.Ε. Καστοριάς «Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν οι εν λόγω μονάδες. Πιστεύω πως η μονάδα ΟΚΑΝΑ θα λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πολλοί νέοι της περιοχής μας, γιατί δεν θα μιλάμε πλέον για ένα κέντρο πρόληψης, αλλά για ένα κέντρο απεξάρτησης, το οποίο θα είναι πλήρως στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό. Όσον αφορά το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, πιστεύω πως είναι κρίμα να υπάρχουν οι υποδομές και ο εξοπλισμός, να έχουν επενδυθεί εκατομμύρια ευρώ από τους Έλληνες πολίτες και μην υπάρχει η λειτουργία η οποία επιθυμούμε».

 orizontespress.gr

 

 

 

shares