Ερντογάν για Έλληνες στρατιωτικούς: “Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου” (βίντεο)

Ερντογάν για Έλληνες στρατιωτικούς: Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου | Newsit.gr

– Φόρεσε τα… στρατιωτικά του και έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα και τη Δύση ο Ερντογάν
– Αναφέρθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς
– “Κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουνκαι δεν είπατε τίποτα” είπε για τους 8 Τούρκους που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα
– “Είμαστε κράτος δικαίου, η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει” τόνισε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς
– “Για τους τρομοκράτες δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα” επιτέθηκε στους Ευρωπαίους που του ζήτησαν στη Βάρνα να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες που κρατούνται στην Αδριανούπολη

Από την Αντιόχεια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ο Ερντογάν, φορώντας μάλιστα στολή παραλλαγής, έστειλε νέο μήνυμα, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, στην Ελλάδα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη από την 1η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε τόσο στους Ευρωπαίους που του ζήτησαν, στη Σύνοδο της Βάρνας, να απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς όσο και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, ο Ερντογάν φρόντισε να μιλήσει ξανά για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Και ξεκάθαρα τους συνέδεσε με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Τους οκτώ που κατηγορεί ως πραξικοπηματίες και ως επίδοξους δολοφόνους του.

Ερντογάν: Για τους τρομοκράτες δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα

«Ξέρετε, κάποιοι προσπάθησαν να με σκοτώσουν και διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Τότε ο Τσίπρας μου είχε πει πει ότι «σε 10 – 15 μέρες θα το κανονίσω». Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια (!) και ακόμη να το κανονίσει. Και τώρα ψάχνουν να τους προστατεύσουν. Πριν από λίγες ημέρες πιάσαμε δύο Ελληνες που παραβίασαν τα σύνορα. Ξεσηκώθηκε όλη η Δύση εναντίον μας. Μας είπαν «είστε μεγάλο κράτος, δώστε τους σε εμάς.» Λυπάμαι, είμαστε κράτος δικαίου. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Ό,τι αποφασίσει η Δικαιοσύνη, αυτό θα είναι (σ.σ. το είπε δυο φορές). Δηλαδή, σε εσάς υπάρχει Δικαιοσύνη και σε εμάς δεν υπάρχει; Όλοι, από κάθε πλευρά, μας επιτίθενται. Σταματήστε. Για αυτούς τους τρομοκράτες δεν κάνατε τίποτα. Για αυτούς δεν είπατε τίποτα στον Τσίπρα. Αλλά για αυτό (σ.σ. τους Έλληνες στρατιωτικούς) μπήκατε στη σειρά να κάνετε κάτι».

https://www.youtube.com/watch?v=Ztrlay2n78E

Δεύτερη αναφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς

Ήταν 28 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής στην Τουρκία από τη Βάρνα όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε μιλήσει, για πρώτη φορά, για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Και τότε είχε βάλει από το… παράθυρο το θέμα της ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», είχε πει ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι Ευρωπαίοι του είπαν: «είστε μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος Πρόεδρος, εξασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των δύο στρατιωτών».

Κι εκείνος, σύμφωνα με όσα είχε μεταφέρει η εφημερίδα«Χουριέτ», τους είχε απαντήσει: «Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα».

Τότε, ο Ερντογάν είχε φροντίσει να… διευκρινίσει ότι «δεν συσχετίζονται τα δύο θέματα». Αλλά ακριβώς αυτό είχε κάνει. Είχε πει: «Βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιώτες».

newsit.gr

shares