ΕλλάδαΠροκηρύξεις

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τις θέσεις στους δήμους

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ έχουν αναρτηθεί τα προσωρινά αποτελέσματα (πίνακες διοριστέων/προσληπτέων, απποριπτέων και κατάταξης) της προκήρυξης 3Κ/2018 για 5.235 θέσεις κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και για 2.714 θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) για τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Η προθεσμία για τυχόν ενστάσεις αρχίζει την Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 11 Απριλίου. Τα προσωρινά αποτελέσματα για την κατηγορία ΔΕ θα εκδοθούν ύστερα από τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των αιτήσεων και δικαιολογητικών των φερόμενων διοριστέων/προσληπτέων υποψηφίων και την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων.

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για την κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας για την πρόσληψη ενός πολύ μεγάλου αριθμού εργαζομένων τον οποίο καθόρισαν οι ίδιοι οι δήμαρχοι, ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, θέτοντας τέλος «στο καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας στην μακρόχρονη κατάσταση «ομηρείας» χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων’.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, επικρίνοντας τη ΝΔ η  οποία έδωσε μάχη «κάνοντας λόγο για «φωτογραφικό» διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της».

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων δεν επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό, ενώ η εμπειρία έχει δείξει ότι η αποκομιδή από ιδιώτες συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τους δημότες, χειρότερη ποιότητα υπηρεσιών και αρνητικούς όρους  εργασίας, είπε ο υπουργός.

ΑΠΕ

Back to top button