Άργος ΟρεστικόΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Δημήτρης Μπαλιάκας: Ο Καστοριανός γυναικολόγος έσωσε στη Γερμανία ένα βρέφος 910 γραμμαρίων!

 

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να σώζεις ζωές. Είτε από καρκίνο είτε από άλλες γυναικολογικές παθήσεις.
Μα ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι όταν σώζεις ζωές που θα μπορούσαν να έχουν χαθεί προτού ακόμα γεννηθούν και γευτούν το δώρο αυτό που λέγεται ζωή.
Πολύ χαρούμενος ως εξειδικευμένος γυναικολόγος σε τόσο μεγάλη γυναικολογική κλινική με ογκολογικό,ελάχιστα επεμβατικό,ουρογυναικολογικό και περιγεννητικο κέντρο!
Είναι ωραίο συναίσθημα να σε γράφουν οι εφημερίδες πόσο μάλιστα όταν είσαι σε μία ξένη χώρα όπως η Γερμανία

Για την ιστορία: Πριν λίγο καιρό έσωσα ένα παιδάκι 910 γραμμαρίων από σίγουρη περιγεννητική ασφυξία και ενδομήτριο θάνατο.
Δίδυμη κύηση, 6ος μήνας της κύησης.
Η μητέρα γέννησε το πρώτο στο ασθενοφόρο (930 γραμμάρια) και το δεύτερο ήταν ακόμα στην κοιλιά. Όταν έφτασε στο μαιευτήριο (30 χιλιόμετρα διαδρομή) έτυχε να είναι σε δικιά μου εφημερία.Αμέσως την εξέτασα.Στον υπέρηχο το μωρό έδειξε μία βαρειά βραδυκαρδία (30 παλμούς ανά λεπτό) και σε χρόνο ρεκόρ το ξεγέννησα με υπερεπειγουσα καισαρική (παρά τις ενδοεγχειρητικές δυσκολίες: πρόσθιος πλακούντας στην περιοχή της τομής, ισχιακή προβολή,πρόωρο).
Αμέσως δώσανε οι νεογνολόγοι την πρέπουσα φροντίδα και το μωράκι αναστήθηκε! Ήρθε σχεδόν νεκρό και τώρα ζει και βασιλεύει μαζί με το αδερφάκι του στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου μου. Δύο υγιέστατα αγοράκια αυτήν την στιγμή 1.700 γραμμάρια έκαστο! Η χαρά που νιώθεις όταν σε ευγνωμονούν οι γονείς και σε βλέπουν σαν τον σωτήρα του παιδιού τους είναι ανείπωτη.

Καλή μέρα σε όλες και όλους, ΥΓΕΙΑ και καλό Πάσχα να έχουμε!

Ο Δημήτρης Μπαλιάκας στο Facebook

 

Back to top button