Καστοριά

Πετσάλνικος: «Δεν φαντάζομαι να ισχυρίστηκε ο Βενιζέλος ότι εισηγήθηκα εγώ το άρθρο 86 του Συντάγματος»

Δεν φαντάζομαι να ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος ότι ήμουν ο εισηγητής για την μορφή του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος, εγώ εισηγήθηκα τυπικά τον εφαρμοστικό νόμο, ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.

Σχολιάζοντας την θέση Βενιζέλου ότι για το νόμο περί ευθύνης υπουργών κακώς αποδίδονται σε εκείνον «συνταγματικές ρυθμίσεις του 1864» και ότι το νόμο εισηγήθηκε ο κ. Πετσάλνικος το 2003, ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι «ο “νόμος” περί ευθύνης υπουργών είναι διάταξη του Συντάγματος. Το Σύνταγμα περιγράφει λεπτομερώς τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που υπάρχει καταγγελία και στοιχεία εις βάρος υπουργών κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους».

«Ο “νόμος” είναι εφαρμοστικός νόμος που εκδίδεται κατ’ επιταγή του Συντάγματος που είχε ψηφιστεί το 2001», τόνισε ο κ. Πετσάλνικος, «το 2003 εξεδόθη όπως προβλέπεται και επανέλαβε τις ρυθμίσεις του Συντάγματος».

«Ο κ. Βενιζέλος έχει θυμίσει και στο παρελθόν ότι τυπικά στη Βουλή εισηγήθηκα το νόμο ως υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά δεν φαντάζομαι να ισχυρίστηκε ότι ήμουν ο εισηγητής για την μορφή του συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος», είπε χαρακτηριστικά.

stokokkino.gr

 

 

Back to top button