ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Θεσσαλονίκη: Πρώτη η Σόνια Τσεκίνη στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” στα 10 χλμ. (φωτο – βίντεο)

Καταρρίπτοντας, για μια ακόμη χρονιά, το ρεκόρ συμμετοχών, διεξήχθη σήμερα ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Διοργάνωση που μετρά, πλέον, 13 χρόνια ζωής και αφορά τη διαδρομή των 42.195μ, από την Πέλλα ως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 21.000 δρομείς έτρεξαν στη διοργάνωση, 2.000 περίπου στο βασικό αγώνα, αριθμός που ανακοινώθηκε σήμερα, στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του Μαραθωνίου, σε χώρο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από τους διοργανωτές. Ξέχωρα από το βασικό δρόμο, όπως κάθε χρονιά, και φέτος υλοποιήθηκαν οι παράλληλοι Δρόμοι Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10 χλμ, 5 χλμ και ο μαθητικός Δρόμος των 1.000 μέτρων.

Στα 10 χιλιόμετρα μετά από συγκλονιστικό αγώνα, ο Ούγγρος Λάζλο Γκρέγκορ τερμάτισε πρώτος στους άνδρες με χρόνο 30:51, αφήνοντας δεύτερο τον περσινό νικητή, Κώστα Γκελαούζο (30:53). Την τριάδα συμπλήρωσε, όπως και πέρυσι, ο Θεόδωρος Αναγνώστου (31:31).

Στις γυναίκες επικράτησε η περυσινή θριαμβεύτρια του Μαραθωνίου δρόμου, Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (36:03), η οποία φέτος επέλεξε να συμμετέχει στη διοργάνωση στα 10 χιλιόμετρα. Δεύτερη τερμάτισε η Στεφανί Λεοντιάδου (36:33) και τρίτη, όπως και πέρυσι, ήταν η Βασιλική Καραγεωργάκη (37:24).

Αναλυτικά για όλη τη διοργάνωση στο thousandnews.gr

Φωτογραφίες από Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” – “Int’ Marathon Alexander the Great”

 

 

Back to top button