Εκδηλώσεις

Μανιάκοι: ‘Όλοι Διαφορετικοί- Όλοι Ίσοι’ (φωτογραφίες – ευχαριστίες – βίντεο – ρεπορτάζ)

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στα πλαίσια την Παγκόσμιας Ημέρας για την Ενημέρωση και την Ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 του Απρίλη, η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο Φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο ‘Όλοι Διαφορετικοί- Όλοι Ίσοι’ με δύο δράσεις σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς. Η πρώτη δράση αφορούσε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης με θέμα τη Διαφορετικότητα και η 2η δράση αφορούσε στην εκδήλωση για τη δημιουργία του παζλ του Αυτισμού.
Την δράση πλαισίωσαν δέκα οκτώ (18) σχολικές μονάδες και πεντακόσιοι (500) περίπου μαθητές από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Ν. Καστοριάς. Επίσης την δράση υποστήριξαν εκατόν δέκα (110) εθελοντές εκ των οποίων οι 53 ήταν εκπαιδευτικοί, το κέφι και η ζωντάνια των οποίων έδωσε επιπλέον νόημα στην ημέρα.
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας ευχαριστούν θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καστοριάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Ζουζουλιωτών, τον χορηγό επικοινωνίας Iscream Radio, τον Dj της εκδήλωσης κ. Μιχαλίτση Στρατή, τους φωτογράφους κ. Αμπαρτζή Θανάση και κ. Σαμαρά Κύριλλο, την Φωτοαντιγραφική Καστοριάς, το σούπερ μάρκετ Κωστάρα στους Μανιάκους, το σούπερ μάρκετ Υπέρ- Κρητικός, το πρακτορείο ΟΠΑΠ του κ. Κωτσόπουλου Θεόδωρου στους Μανιάκους, τους ΑΦΟΥΣ Γκαμπέση και το Chicken Up.
Τέλος θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την ουσιαστική τους υποστήριξη και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και φέτος στην εκδήλωση μας «Όλοι Διαφορετικοί –Όλοι Ίσοι».
Ευχαριστούμε πολύ,

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς,
το προσωπικό και οι επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας

Φωτογραφίες: Κύριλλος Σαμαράς

Βίντεο – ρεπορτάζ: Κυριακή Νιάνιου από τον FLASH

Back to top button