Σοκο-μπανάνα νηστίσιμη, μια πρόταση της Ελεάννας Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
3 ώριμες μπανάνες
100 γρ βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 1/2 κούπα αλεύρι φαριν απ
1/2 κουτ. γλ .μαγειρική σόδα
2 κουταλιές σούπας τρούφα
Για το γλάσο
125 γρ βιτάμ
4 κουτ. σούπας κακάο
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ, σούπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ καλά.Το ανακατεύουμε με την ζάχαρη άχνη με την βοήθεια ενός αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τη βανίλια, τις μπανάνες αφού τις περάσουμε πρώτα από το μπλέντερ να γίνουν πολτός,την τρούφα και τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι και την σόδα κοσκινισμένα,με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 20 εκ και ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά τα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσουν. Όταν κρυώσει ελαφρά το μείγμα μας το απλώνουμε επάνω στο κέικ. Γαρνίρουμε με τρούφα και φέτες μπανάνας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Συνταγή από Σόφη Τσιώπου