Ελλάδα

«Μάκβεθ» του Jo Nesbo – Ένα θρίλερ βασισμένο στο σαιξπηρικό έργο

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί στις 5 Απριλίου το νέο βιβλίο του Jo Nesbo με τίτλο Μάκβεθ.

Σε µια ζοφερή αποβιοµηχανοποιηµένη πόλη που σπαράσσεται από τη διαφθορά και το έγκληµα, µια απόπειρα σύλληψης εµπόρων ναρκωτικών καταλήγει σε λουτρό αίµατος. Την ευθύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση αναλαµβάνει ο επιθεωρητής Μάκβεθ και η οµάδα του.

Είναι όμως πρώην τοξικομανής με παρελθόν.

Για την επιτυχία του θα του δοθούν απλόχερα τα πάντα. Χρήµατα. Εξουσία. Σεβασµός.

Ο Μάκβεθ όµως, ανικανοποίητος και χαµένος στις παραισθήσεις και την παράνοια, θα οδηγήσει τα πράγµατα στα άκρα.

Δεν θα πάρει αυτό που του ανήκει, παρά μόνο αν σκοτώσει.

Το πάθος για εξουσία και ένα διαταραγµένο µυαλό είναι τα βασικά συστατικά ενός συγκλονιστικού θρίλερ που βασίζεται στο οµότιτλο σαιξπηρικό έργο και φέρει την υπογραφή του κορυφαίου σύγχρονου συγγραφέα αστυνοµικής λογοτεχνίας Jo Nesbo.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο νορβηγός Jo Nesbo (1960) είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσµο, το οποίο είναι µια κάποια παρηγοριά για τον ίδιο καθώς η πολλά υποσχόμενη καριέρα του ως ποδοσφαιριστή διακόπηκε ξαφνικά όταν έπαθε ρήξη χιαστών και στα δύο γόνατα στα δεκαοχτώ του. Αφού σπούδασε οικονοµικά, άρχισε να εργάζεται ως χρηµατιστής, ενώ τα βράδια έπαιζε µε το ροκ συγκρότηµά του, τους Di Derre. Όταν ένας εκδότης τού ζήτησε να γράψει τις εμπειρίες του από τις περιοδείες µε το συγκρότηµά του, ο Nesbo κατέληξε να γράφει το πρώτο αστυνοµικό μυθιστόρημα της σειράς Χάρι Χόλε, τη Νυχτερίδα. Σήµερα τα βιβλία του (κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσµο.

ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

Η νυχτερίδα

Οι κατσαρίδες

Ο κοκκινολαίµης

Νέµεσις

Το αστέρι του διαβόλου

Ο λυτρωτής

Ο χιονάνθρωπος

Η λεοπάρδαλη

Ο φαντοµάς

Αστυνοµία

Η δίψα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ

Κυνηγοί κεφαλών

Ο γιος

Αίµα στο χιόνι

Περισσότερο αίµα

Back to top button