ΕλλάδαΠροκηρύξεις

ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα απασχόλησης για άνεργους πτυχιούχους

Το πρόγραμμα θα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να στηριχθούν οι άνεργοι, που είναι νέοι σε ηλικία. Με δεδομένο ότι έως τώρα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στους ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών, με σειρά προγραμμάτων και ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, υπάρχει προγραμματισμός για να στηριχθούν φέτος, οι άνεργοι που είναι ηλικίας έως 30 – 35 χρόνων.

Μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά την αντιπυρική προστασία ότι στην ανεργία των νέων πτυχιούχων «βρίσκεται ένας καταλύτης που μπορεί να μετασχηματίσει συνολικά και το παραγωγικό μοντέλο».

Το πρόγραμμα που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ, θα λειτουργήσει συνδυαστικά με εκείνα της Κοινωφελούς Εργασίας, που επίσης θα έχουν και φέτος την «τιμητική» τους. Τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης θα συνεχίσουν όμως να απευθύνονται ειδικά για τους μακροχρόνια άνεργους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από τους 43.000 ανθρώπους που μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σχεδόν το 50% ήταν μακροχρόνια άνεργοι με περισσότερα από τρία χρόνια ανεργίας.

dikaiologitika.gr

Back to top button