Πάνω από 5.000 αθλητές θα έρχονται στην Καστοριά για αγώνες και προπόνηση (φωτο – βίντεο)

Παγκόσμιοι Αγώνες Κωπηλασίας Ερασιτεχνών & Βετεράνων αθλητών στην Καστοριά τον Οκτώβριο 

Σε συνάντηση στα γραφεία του Δήμου την Πέμπτη 15/3 μεταξύ του Δημάρχου κ.  Ανέστη Αγγελή και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερασιτεχνών Αθλητών (ICAS GREECE) καθώς και Μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Ερασιτεχνών Αθλητών (ICAS WORLD) κ. Νίκου Παπαδάκου, του Μέλους του ΔΣ ICAS GREECE κ. Γιώργου Πετρίδη, του Υπευθύνου Οργανωτικού Β. Ελλάδας του ICAS GREECE κ. Σωτήρη Λαμπρόπουλου, συμφωνήθηκε η συνδιεξαγωγή Παγκόσμιων Αγώνων Κωπηλασίας Ερασιτεχνών & Βετεράνων αθλητών στον Δήμο Καστοριάς τον Οκτώβριο του 2018.

Σκοπός είναι η διεξαγωγή των αγώνων κάθε έτος με παράλληλη ενεργοποίηση του ICAS GREECE στον χώρο εκδηλώσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος κ. Αγγελής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων του Δήμου για την επιτυχία των αγώνων καθώς το γεγονός αυτό προβάλει τις ιδιαίτερες ομορφιές της περιοχής στην διεθνή κοινότητα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την πολιτιστική-κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=WqCzHJDPkCE

Το ICAS Greece

Το ICAS Greece αποτελεί το Ελληνικό τμήμα του ICAS WORLD, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, ενός από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς ερασιτεχνικού αθλητισμού και πολιτισμού στον κόσμο.

Ο σκοπός

Το ICAS Greece σκοπό έχει την προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα και την ΕΕ μέσα από την οργάνωση Ετήσιων Παγκόσμιων Αθλητικών & Πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία και με την υποστήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας ICAS WORLD. Με την παράλληλη στήριξη άλλων θεσμικών αθλητικών και κοινωνικών παραγόντων της χώρας αναμένεται να επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 200.000 ερασιτέχνες & βετεράνοι αθλητές καθώς και συνοδοί κάθε χρόνο για να συμμετέχουν σε περισσότερα από 30 αγωνίσματα σε αντίστοιχες πόλεις της Ελλάδας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της καθεμίας από αυτές.

Παράλληλα, μια σειρά από πολιτιστικά γεγονότα θα συνοδεύουν κάθε μία από τις αντίστοιχες αθλητικές διοργανώσεις και θα ακολουθούνται από διεθνείς ημερίδες, επιχειρηματικά συνέδρια, φόρουμ με θεματικά που θα σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της κάθε πόλης που θα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις.

 

 

shares