Ελλάδα

Πυροβόλησαν δικαστικό επιμελητή στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» – Ο Στέφανος Χίος φέρεται ως δράστης

Δικαστικό επιμελητή, που πήγε να του επιδώσει ένα εξώδικο φέρεται να πυροβόλησε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Δικαστικός επιμελητής μετέβη στην οδό Δοϊράνης 45 στην Καλλιθέα, στον 3ο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ υπήρξε «εκφοβιστικός πυροβολισμός μια φορά στον αέρα» από κάποιο άτομο που βρίσκονται στο χώρο, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη αν πρόκειται για τον Στέφανο Χίο αν και το πιθανολογούν. Πάντως, το άτομο που πυροβόλησε στον αέρα δεν βρίσκεται πλέον στα γραφεία της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του παθόντος, δράστης ήταν ο εκδότης της, Στέφανος Χίος ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε με ταξί.

Από τον πυροβολισμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο κλήθηκε προληπτικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο έχει βρεθεί και ένας κάλυκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκλείσει το κτίριο όπου στεγάζεται το «Μακελειό» και στο σημείο σπεύδει η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου γιατί οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται ότι η Αστυνομία δεν τους επιτρέπει να βγουν.

Η εκδοχή του «Μακελειού»: Προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας

Σε ανάρτησή της η ιστοσελίδα makeleio.gr δίνει την δική της εκδοχή για το περιστατικό. Κάνει λόγο για έναν «επιθετικό σωματώδη άνδρα» που αναζητούσε τον Στ. Χίο με «απειλές και βιαιοπραγίες». Σημειώνει ότι είναι άγνωστο από ποιον προήλθε ο πυροβολισμός στον αέρα για εκφοβισμό και μιλά για επιχείρηση «προβοκάτσιας» εις βάρος της εφημερίδας «Μακελειό».

Δείτε την ανάρτηση (σ.σ. η σύνταξη και η ορθογραφία ως έχουν):

«Το απόγευμα εισήλθε στα γραφεία της εφημερίδας με απειλές και βιαιοπραγίες νεαρός σωματώδης άντρας, άτομο το οποίο αναζητούσε τον Στέφανο Χίο. Κατά τη διάρκεια της εισόδου του ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Στη συνέχεια σημειώθηκε επεισόδιο για το οποίο δεν έχουν διευκρινιστεί οι λεπτομέρειες ως προς το τι ακριβώς συνέβη. Ο σωματώδης άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι δικαστικός επιμελητής αμέσως μετά την είσοδο του εισήλθαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας προφανώς μετά από κλήση του φερόμενου δικαστικού επιμελητή. Ισχυρίζεται ότι κάποιος άγνωστος προς το παρών, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

 Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εμφανίστηκαν άνδρες ομάδα ΔΙΑΣ, η κρατική ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και απέκλεισαν τον χώρο και τα γραφεία της εφημερίδας διακόπτοντας την εργασία των δημοσιογράφων και την ομαλή λειτουργία της ιστοσελίδας. Έχουμε βάσιμες υπόνοιες ότι εξελίσσεται προβοκάτσια σε βάρος της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» προκειμένου να μην κυκλοφορήσει. Aξίζει να σημειωθεί ότι το αυριανό φύλλο της εφημερίδας εμπεριείχε αποκαλύψεις – «φωτιά»! Αυτή τη στιγμή ανακρίνουν τους δημοσιογράφους και ερευνούν τους χώρους».

Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών για τον πυροβολισμό στο Μακελειό: Είχαμε προειδοποιήσει

Την συμπαράστασή του στον δικαστικό επιμελητή που δέχθηκε εκφοβιστικό πυροβολισμό στην εφημερίδα Μακελειό εκφράζει η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι έχει προειδοποιήσει εγκαίρως για «τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους». Επισημαίνει δε ότι «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία και αναφερόμαστε βέβαια στο σημερινό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους.

Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Μήτσης»

 iefimerida.gr

Back to top button