Αθλητικά

STOP (;) της FIFA στον Ιμπρα για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Ακόμα κι αν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σουηδίας, Γιάνε Αντερσον, επέλεγε να πάρει μαζί του στο Μουντιάλ της Ρωσίας τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, η FIFA μπορεί να μην του το επέτρεπε.

Ο διάσημος Σουηδός επιθετικός, που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο με τον καλύτερο τρόπο στο Λος Αντζελες, αποχώρησε πριν από δύο χρόνια από την διεθνή σκηνή, αλλά δείχνει ακόμα και μετά την από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, πως στα 36  του χρόνια είναι ακόμα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας.

Όμως σύμφωνα με την «The Sun», η Παγκόσμια Ομοσπονδία, είναι πιθανό να μην του επιτρέψει την συμμετοχή. Ο λόγος είναι ότι πριν από ένα μήνα συμφώνησε για συνεργασία με την εταιρεία στοιχημάτων Bethard, προκειμένου να την προωθήσει. Το πρόβλημα είναι ότι η FIFA απαγορεύει στους παίκτες να προχωρούν σε τέτοιες συνεργασίες. Ο κανονισμός αναφέρει τα εξής:

 «Οι παίκτες απαγορεύεται να συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, σε στοιχήματα, τυχερά παιχνίδια, λαχεία και παρόμοια γεγονότα ή συναλλαγές που συνδέονται με ποδοσφαιρικούς αγώνες». 

Να σημειωθεί πάντως ότι και ο Νεϊμάρ είναι η εικόνα των PokerStars, bookmaker για το πόκερ που έχει επίσης στο τμήμα του για αθλητικά στοιχήματα.

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς τόνισε σχετικά: «Η Bethard έχει κάτι διαφορετικό: είναι μια εταιρεία με σουηδικές ρίζες. Οι ιδρυτές είναι από την πόλη μου».

AΠΕ

Back to top button