Καστοριά – Μπάσκετ: Επιτυχής η ημερίδα με τον Νίκο Παγούνη (φωτογραφίες)

Η «Αναπτυξιακή Κινησιολογία» βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Α.Σ. Καστοριάς, τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς “Δημήτρης Διαμαντίδης”, με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Παγούνη. 

 Οι μικροί αθλητές του Α.Σ. Καστοριάς και οι γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γυμναστή, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Κινησιολογία, Νικόλαο Παγούνη για τη σημασία της κινησιολογίας και κατά πόσο αυτή έχει γίνει επίκαιρη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η κινησιολογία ασχολείται με το αθλητικό κομμάτι, δίνοντας έμφαση στη σωστή κίνηση, στο ρυθμό, στη μυϊκή συναρμογή, στη σταθερότητα και  στην ισορροπία.

Ο κ. Παγούνης κατά την ομιλία του, ανέφερε  πως  η ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση με την τεχνολογία αλλοιώνει την ανθρώπινη κίνηση και ότι  τα παιδιά της σημερινής εποχής είναι πιο πίσω κινησιολογικά σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων γενιών.  Δυστυχώς η κατάσταση αυτή χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται προς το χειρότερο «Τόσο η τεχνολογία, όσο και οι σημερινές συνθήκες ζωής οδηγούν σε αυτή την κατάσταση. Φυσικά και κατά το παρελθόν υπήρχαν κινησιολογικά και μυοσκελετικά προβλήματα. Απλώς το παιχνίδι στους εξωτερικούς χώρους και στις γειτονιές, βελτίωνε την κίνηση και τα παιδιά κινούνταν σαφώς καλύτερα. Είναι αυτονόητο πως  δύο ή  τρεις ώρες προπόνηση την εβδομάδα δεν επαρκούν. Οι γονείς θα πρέπει να προτρέπουν τα παιδιά τους να κινούνται. Οι μελέτες αποδεικνύουν πώς όσο περισσότερο κινείται ένα παιδί, τόσο εξυπνότερο γίνεται καθώς ενεργοποιούνται περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου, άρα έχει καλύτερη αντίληψη. Παράλληλα θα ήθελα να συμβουλέψω όλους τους γονείς πως εάν αντιληφθούν πως το παιδί τους έχει  “περίεργο” βάδισμα, καλό θα ήταν να απευθυνθούν σε έναν ειδικό, ώστε να τον συμβουλευτούν καθώς όσο νωρίτερα αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, τόσο πιο γρήγορα έρχονται τα αποτελέσματα και γίνονται πιο μόνιμα».

Χρύσα Κοσμίδου

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.functionalmovement.gr

orizontespress.gr

shares