Καστοριά – Συνταγή: Τούρτα αμυγδάλου

Γευστική απόλαυση από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ 

1 Μορφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 και κάτι πακέτα μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα
1 συσκευασία αμύγδαλα φίλε
λίγο γάλα εβαπορέ διαλυμένο σε λίγο νερόΓια την καραμέλα
6 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 κουτ, γλυκού χυμό λεμονιού
3 κουτ σούπας νερόΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα βαθυ τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αμύγδαλο φιλε και ανακατεύουμε συνεχώς για να καραμελώσει.Σε ενα μπόλ χτυπάμε την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και ρίχνουμε έπειτα σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημενα μέχρι να αποκτήσουμε μια βελούδινη κρέμα.Παίρνουμε ενα τετράγωνο πυρέξ και στρώνουμε μια στρώση απο μπισκότα σοκολάτας τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει σε λίγο γάλα.

Επάνω στα μπισκότα κάνουμε μια στρώση απο την μισή κρέμα και έπειτα ρίχνουμε τα μισά απο τα καραμελωμένα αμύγδαλα.Συνεχίζουμε με μια στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και επάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες και έπειτα σερβίρουμε.

Μερικά επιπλέον μυστικά για παραλλαγες.
-Μπορούμε απλά διπλασιάζοντας τα υλικά να βγάλουμε μια τούρτα μεγαλύτερων δόσεων είτε μεγαλύτερου ύψους.
– Αντί για μπισκότα πτί μπερ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα γεμιστά παπαδοπούλου αφού αφαιρέσουμε απο μέσα την γέμιση Ακολουθούμε την ιδια διαδικασία βουτώντας τα στο γάλα.
-Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα σε φέτες μπορείτε αφού τα καραμελώσετε να τα περάσετε απο το μπλέντερ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

shares