Ζάκερμπεργκ για το σκάνδαλο του Facebook: Ήταν δικό μου λάθος, ζητάω συγγνώμη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ζήτησε προσωπικά και επίσημα συγγνώμη, κατά την κατάθεσή του στο Κογκρέσο, για τα λάθη που έγιναν αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα (…) Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι», είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές, για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Ο νεαρός δισεκατομμυριούχος καταθέτει ενώπιων Αμερικανών βουλευτών κατά τη διάρκεια ακροάσεων που άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν σήμερα.

Σκοπός τους είναι να διαπιστωθεί πώς τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica.

ΑΠΕ

shares