Συνέντευξη του Χρήστου Αντωνίου των “Septicflesh” λίγο πριν τη συναυλία στην Καστοριά

Χρήστος Αντωνίου (SEPTICFLESH) στο Rock Overdose:‘Το ”Codex Omega” είναι ο πιο ώριμος δίσκος των Septicflesh’.

“Το Codex Omega είναι ο πιο ώριμος δίσκος των Septicflesh”

Το Rock Overdose και ο Δημήτρης Αλόρας είχαν τη χαρά να έχουν μια εγκάρδια συνομιλία με τον κιθαρίστα των Ελλήνων Symphonic Death Metallers SEPTIC FLESH Χρήστο Αντωνίου, ο οποίος είπε πολλά και διάφορα για τον καινούργιο δίσκο της μπάντας με τίτλο “Codex Omega”, για την επερχόμενη περιοδεία τους στην Ελλάδα, αλλά και για το κρυφό όνειρο της μπάντας να παίξει κάποτε ζωντανά με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας.

Rock Overdose: Χρήστο ο καιρός περνάει και το τελευταίο άλμπουμ γίνεται ακόμα πιό αγαπητό στο κοινό, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό και τι σχόλια εισπράττεις από τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο σε ότι το αφορούν;

Χρήστος Αντωνίου: Το ”Codex Omega” πιστεύω είναι ο πιό ώριμος δίσκος των Septicflesh, έχει στοιχεία από όλες τις εποχές των Flesh, και την πρώτη εποχή, και την πιό μελωδική στα τέλη των ’90s και τη συμφωνική εποχή. Δουλέψαμε πολύ σκληρά γι’αυτό το άλμπουμ και είδαμε τα αποτελέσματα, παντού ακούμε τα καλύτερα, όχι μόνο από τους οπαδούς μας αλλά και από τα περιοδικά, τα site, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το συνολικό αποτέλεσμα.

Rock Overdose: Ο νέος δίσκος σας έχει πάει στην κυριολεξία σε όλο τον κόσμο, βλέπουμε συνεχώς συναυλίες σας από άκρη σε άκρη να γίνονται sold out, περιμένατε αυτή την επιτυχία ή έχει εκπλήξει κι εσάς τους ίδιους;

Χρήστος Αντωνίου: Πάντα είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, βέβαια σε μερικά σημεία ειδικά στην Αμερική δεν το πιστεύαμε, ειδικά πολλά sold out σε πολλές πόλεις, όπως και sold out σε μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη, βλέπουμε τους κόπους μας να ανταμοίβονται και είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, ειδικά από το 2008 και μετά που αρχίσαμε να περιοδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να βγάλεις ένα άλμπουμ καλό και να περιοδεύεις, δεν υπάρχει άλλη λύση, συν να έχεις μία εταιρεία καλή να σε υποστηρίζει.

 

Rock Overdose: Υπάρχει ένα μικρό παραπονάκι από κάποιους για το γεγονός ότι παίζετε κομμάτια μόνο από τα άλμπουμ της επανασύνδεσης σας και μετά. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παλιότερα κομμάτια δε σας εκφράζουν πιά, ή πιστεύεις ότι δεν κολλάνε με το μεταγενέστερο υλικό;

Χρήστος Αντωνίου: Πάλι αυτή η ερώτηση! Δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους πάντες. Όχι, δε μετανιώνουμε για τίποτα, είναι μία εποχή που σεβόμαστε, απλά κάθε νέο άλμπουμ θέλει μία προώθηση, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο σετ λιστ που αναδεικνύει το υλικό και την ποιότητα της μπάντας. Θα δείξει στο μέλλον αν θα παίξουμε κάποια κομμάτια από τους πρώτους δίσκους, μην ξεχνάμε ότι σε κάποιες χώρες όπως η Αμερική θεωρούμαστε νέα μπάντα, από το 2008 και μετά.

Rock Overdose: Η συναυλία στην Αθήνα τις προάλλες ήταν αποθεωτική, μπορεί να γυρνάτε όλο τον πλανήτη, αλλά πόσο ξεχωριστό είναι το συναίσθημα να αναγνωρίζεστε στο μέρος όπου όλα ξεκίνησαν για σας;

Χρήστος Αντωνίου: Σίγουρα όταν παίζεις στην έδρα σου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, το άγχος… Ήταν το καλύτερο σόου που κάναμε μέχρι στιγμής στην Αθήνα, είχε πάρα πολύ κόσμο, πιστεύω παίξαμε αρκετά καλά, κάναμε ένα σόου που ανταποκρίνεται στο hype της μπάντας και όπως είπα δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Rock Overdose: Αρκετοί οπαδοί εστιάζουν στον Krimh ως νεότερο μέλος της μπάντας, η παρουσία του θεωρώ ότι είναι καταλυτική, του πήρε καιρό να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας και πόσο σας λύνει τα χέρια η παρουσία του όσον αφορά το υλικό που συνθέτετε;

Χρήστος Αντωνίου: Ο Krimh παίζει μεγάλο ρόλο στη μπάντα, κανείς δεν το αμφισβητεί, είναι ένα πολύ καλό παιδί, ένας φοβερός ντράμερ και είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα μας.

Rock Overdose: Αν και είναι νωρίς να μιλάμε για κάτι τέτοιο, υπάρχει κάποια ιδέα έτοιμη για κάποιο νέο κομμάτι ή θα ασχοληθείτε με αυτό μόλις τελειώσει η περιοδεία αυτού του δίσκου; Ποιά είναι τα σχέδια σας το επόμενο διάστημα γενικότερα;

Χρήστος Αντωνίου: Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι για νέο άλμπουμ, αφού τελειώσουμε όλες τις περιοδείες που αφορούν το ”Codex…” θα δείξει. Επίσης είμαστε ελεύθεροι και από πλευράς εταιρείας και είμαστε σε συζητήσεις για το πού θα βγεί το νέο άλμπουμ. Αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς, δεν είμαστε καν στη μέση για τις περιοδείες του ”Codex…”.

Rock Overdose: Μιά και παίζετε σε Βόλο, Καστοριά, Γιάννενα, Πάτρα και Καλαμάτα σύντομα, θα θέλαμε να μάθουμε πως βλέπετε την κατάσταση στην Ελληνική επαρχεία, ο κόσμος δείχνει να στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται ακόμα και μακριά από τα πολύ προσβάσιμα σε μουσική σημεία.

Χρήστος Αντωνίου: Ξεκινάει η Ελληνική περιοδεία στην επαρχία την Παρασκευή, τα vibes δείχνουν αισιόδοξα μηνύματα, δείχνουν ότι θα είναι καλύτερα από την προηγούμενη φορά, ότι ο κόσμος θα το στηρίξει ακόμα πιό πολύ και βλέπω ότι τα clubs είναι καλύτερα, βλέπω κάποιες βελτιώσεις σε καίρια σημεία που στην επαρχία υπήρχαν προβλήματα, θα δείξει, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε πολύ καλά τα πράγματα.

Rock Overdose: Υπάρχει κάποιο όνειρο που έχετε σκεφτεί και θα θέλατε να πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσω της μουσικής σας, ή πιστεύεις ότι κάνατε όλα ή και περισσότερα από όσα ονειρευόσασταν κάποτε;

Χρήστος Αντωνίου: Τα όνειρα δε σταματάνε ποτέ, βέβαια το μεγαλύτερο όνειρο θα ήταν να παίξουμε κάποια στιγμή με μία συμφωνική ορχήστρα, είμαστε σε διαπραγματεύσεις να γίνει κάτι τέτοιο, θα δούμε, μακάρι να πραγματοποιηθεί, μακάρι!

Rock Overdose: Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Rock Overdose για το τέλος;

Χρήστος Αντωνίου: Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους αναγνώστες του Rock Overdose για την υποστήριξη στη μπάντα όλα αυτά τα χρόνια, όπως και για την υποστήριξη στη μουσική μας!

Για το Rock Overdose

Δημήτρης Αλόρας

rockoverdose.gr

 

 

shares