Κόσμος

Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον εμβληματικό σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ δημοπρατήθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ενώ τη δημοπρασία διεξήγαγε ο πρώην βοηθός και για χρόνια φίλος του σκηνοθέτη, Εμίλιο Ντ’Αλεσάντρο.

Την επίσημη λίστα της δημοπρασίας δημοσίευσε ο ιταλικός ιστότοπος Aste Bolaffi. Η λίστα της δημοπρασίας περιελάμβανε αντικείμενα όπως το σακάκι που φορούσε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η λάμψη». Το σακάκι σχεδιάστηκε από την βραβευμένη με Όσκαρ, Μιλένα Κανονέρο, πάνω σε μία ιδέα του Τζακ Νίκολσον. Η σχεδιάστρια δημιούργησε αρκετά αντίγραφα από το σακάκι για τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα όμως με τον κατάλογο το σακάκι που δημοπρατήθηκε είναι αυτό που φορούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Οι λάτρεις της «Λάμψης» είχαν όμως τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μία σπάνια κόπια της ταινίας τρόμου, η οποία περιελάμβανε μία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

 Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν διαφημιστικές αφίσες για την ταινία «Το κουρδιστό πορτοκάλι», η κλακέτα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» καθώς και τσάντες ταξιδιού που χρησιμοποιούσε ο Κιούμπρικ στα ταξίδια του.

Back to top button