ΕλλάδαΚόσμος

Κοτζιάς μετά τη συνάντηση με Ντιμιτρόφ: Έχουμε κάνει σοβαρή πρόοδο και στο ζήτημα του αλυτρωτισμού

Ο Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Νικολά Ντιμιτροφ αρχικά έσπευσε να ευχαριστήσει τον Νικολά Ντιμιτροφ για τη φιλοξενία στην ελληνική αποστολή. Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «όσο περισσότερο συναντιόμαστε με τον κ. Ντιμιτροφ έχοντας να συζητήσουμε δύσκολα θέματα, πέρα από όσα λύνουμε, αποκτάμε καλύτερη αλληλοκατανόηση».

Ακόμη ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι «θα συναντηθούμε το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη στην τετραμερή διασυνοριακή που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και στις 4 Μαΐου και στις 11 και 12 Μαΐου στην Αθήνα , όπου θα συζητήσουμε το μέλλον της Ευρώπης».

«Όσο ερχόμαστε πιο κοντά, τόσο πιο λίγα θέματα μένουν προς επίλυση, αλλά είναι και τα πιο δύσκολα. Σήμερα κάναμε θετικά βήματα και ελπίζουμε και εγώ και ο κ. Ντιμιτρόφ να κάνουμε τα δύσκολα πιο εύκολα. Τα προβλήματα που προσπαθούμε να λύσουμε δημιουργήθηκαν άλλες εποχές και από άλλους, αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους διπλωμάτες της Ελλάδας και των Σκοπίων καθώς στο αντικείμενο που έχουν αναλάβει έχουν κάνει σημαντικές προόδους.

“Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, τους διπλωμάτες και των δύο κρατών, τους ειδικούς μας και τους καθηγητές μας που στο αντικείμενο που έχουν αναλάβει έχουν κάνει σοβαρές προόδους. Ιδιαίτερα σε όλο αυτό το πλαίσιο της κοινής δράσης και κοινής ανάπτυξης εργασιών, αλλά και στο πολύ σοβαρό, για εμάς, ζήτημα του αλυτρωτισμού. Όπως καταλαβαίνετε, όσο πιο κοντά ερχόμαστε και λύνουμε όλα τα ζητήματά μας, απομένουν όλο και λιγότερα θέματα για συζήτηση. Αλλά, είναι και τα πιο δύσκολα. Κάναμε τα θετικά βήματα που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα και πάντα ελπίζουμε -και οι δύο μας- να καταφέρουμε να κάνουμε και τα μεγάλα. Τα πιο δύσκολα, να τα κάνουμε εύκολα. Τα προβλήματα τα μεγάλα τα βρήκαμε μπροστά μας, και ο Νικόλας και εγώ. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα που δημιουργήθηκαν άλλες εποχές και από άλλους. Αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας” είπε ο κ. Κοτζιάς.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών

enikos.gr

Back to top button