ΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν στον Γράμμο (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιορτάστηκε το Μεγάλο Σάββατο 7/4 στις 8 το βράδυ η Ανάσταση του Κυρίου, στο εκπληκτικής ομορφιάς φυσικού τοπίου στο ακριτικό χωριό Γράμμος, παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η τελετή ήταν μοναδική, αφού τελέστηκε το σούρουπο του Μεγάλου Σαββάτου στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Παναγίας  Γράμμουστας, ο οποίος ως γνωστόν εγκαινιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, όπου και λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από 77 χρόνια.

Η τελετή της Ακολουθίας της Αναστάσεως στο ακριτικό χωριό του Γράμμου και στην συγκεκριμένη Εκκλησία ήταν αποκλειστικά μία προσωπική επιθυμία του Αρχηγού ΓΕΣ  – την οποία είχε επισκεφτεί και την Κυριακή των Βαΐων για να  εγκαινιάσει τον εντυπωσιακό Ξενώνα του στρατού – προκειμένου να ακουστεί το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ μετά από 77 χρόνια.

Τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή συνόδευσαν ο Διοικητής του Γ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, ο Διοικητής της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κατσίκας και ο διοικητής του 15ου Σ/Π Χρήστος Σιορέντας.

Το παρών στην Ακολουθία της Αναστάσεως έδωσε και ο δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, καθώς και πλήθος κατοίκων, βιώνοντας όλοι τους μία μοναδική εμπειρία, ενώ δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα και οι στρατιωτικές βολές που έστειλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Μετά την Ανάσταση ο Αρχηγός του ΓΕΣ κ. Στεφανής, ο οποίος έχει αποδείξει την αγάπη και την ιδιαίτερη αδυναμία για την περιοχή του Γράμμου, την οποία τον τελευταίο χρόνο έχει επισκεφθεί περίπου δέκα φορές, αντάλλαξε ευχές με όλους τους κατοίκους της περιοχής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επισκέφθηκε το ΕΦ Γράμμος της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (ΜΠ/ΤΠ) και ευχήθηκε στους οπλίτες και αξιωματικούς.

Τέλος, στον παραδοσιακό ξενώνα GRAMMOS LODGE ακολούθησε το παραδοσιακό τραπέζι των επισήμων καθώς και οι ανταλλαγές των ευχών.

Φωτογραφίες – βίντεο: ΦΟΥΙΤ

https://youtu.be/pQi30Q2Nq8Q

 

 

 

 

 

 

Back to top button