Γρεβενά

Γρεβενά: Πιστοποίηση μανιταροσυλλεκτών

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πρόσφατα στα Γρεβενά το πρότυπο που καθορίζει τις διαδικασίες πιστοποίησης των Μανιταροσυλλεκτών που μπορεί να συμβάλει αναπτυξιακά στην περιοχή. 

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Βαγγέλης Σημανδράκος με τον τρόπο αυτό πιστοποιήθηκε και η συνεργασία του Επιμελητηρίου Γρεβενών με τη Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, που στόχο έχει όχι μόνο την ασφαλή συλλογή αυτοφυών μανιταριών αλλά και την ανάπτυξη μιας οικονομικής δραστηριότητας που έχει αναφορά τον αγροτουρισμό και ξεφεύγει των ορίων  των Γρεβενών, της περιφέρειας, και όλης της χώρας.

Η πιστοποίηση της επάρκειας των μανιταροσυλλεκτών αλλά και ενός εν δυνάμει επαγγέλματος του συλλέκτη τόνισε ο κ. Σημανδράκος, έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει σε θεσμικό και νομικό επίπεδο, με τη δημιουργία του πλαισίου κατάρτισης και πιστοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Παράλληλα με τα μανιτάρια, συνεχίζονται οι δωρεάν εδαφολογικές αναλύσεις αγροτεμαχίων  που ξεκίνησαν το 2015, με τελικό σκοπό την ολοκλήρωση του εδαφολογικού χάρτη των Γρεβενών προς όφελος των παραγωγών. Στόχος της πρωτοβουλίας υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών είναι αφενός οι αγρότες να αυξήσουν τη παραγωγική δυνατότητα των Εδαφών τους και αφετέρου να μειώσουν το κόστος παραγωγής, κάνοντας ορθολογική χρήση των λιπασμάτων και των Εδαφοβελτιωτικών.

ΕΡΤ Κοζάνης

Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Back to top button