Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδρομή του Προοδευτικού Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη για το “Ντα” του ΚΘΒΕ (βίντεο)

Θα προηγηθεί εκκλησιασμός στο Βογατσικό με τσούγκρισμα αυγού, καφέ και κεράσματα

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς σας εύχεται χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη και σας ενημερώνει ότι θα τσουγκρίσουμε μαζί τα κόκκινα αυγά την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ2018 στην ημερήσια εκδρομή που θα περιλαμβάνει εκκλησιασμό στην Ιερά Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βογατσικό μαζί με τσούγκρισμα αυγού, καφέ και κεράσματα, στην συνέχεια αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ελεύθερο πρόγραμμα μέχρι τις 6:30 και συνάντηση στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών απέναντι από τον Λευκό Πύργο,όπου θα παρακολουθήσουμε την βραβευμένη και διακεκριμένη θεατρική παράσταση “ΝΤΑ” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας .

Συγκέντρωση στις 8:15 το πρωί στο πάρκινγκ της Λαϊκής Αγοράς και αναχώρηση στις 8:30.- Τιμή συμμετοχής 25 EUR μαζί με το Θέατρο.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ:

Mένη:2467028976

Φιλιώ: 6937076425

ΑΘηνά: 2467083458

Νίνα: 6980179306 και 2467027511

Ασημίνα: 2467025034

Σας περιμένουμε!

Το Δ.Σ. του

Προοδευτικού Συλλόγου.

«ΝΤΑ» του Χιου Λέοναρντ
Μετάφραση-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Έναρξη: 27 Ιανουαρίου 2018
Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το «ΝΤΑ» του Χιου Λέοναρντ σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, που συνεργάζεται για πρώτη φορά με το ΚΘΒΕ. Το γνωστό έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα, το οποίο έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και θεατρικές διακρίσεις, παρουσιάζεται από το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.


Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.


Λίγα λόγια για το έργο
Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.
Ένα έργο που παρουσιάζει με πολύ μοντέρνο τρόπο το μικροαστικό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον του εικοστού αιώνα στην Ιρλανδία μέσα στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί που τώρα ως ενήλικας το ζει σχεδόν ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά από την αρχή.
Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική Επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Στο ρόλο του ΝΤΑ ο Κώστας Σαντάς

Παίζουν: Νίκος Καπέλιος (Όλιβερ μεγάλος), Δημήτρης Κοτζιάς (Ντραμ), Λίλιαν Παλάντζα (Μάνα), Αναστάσης Ροϊλός (Τσάρλι νέος), Χριστίνα – Άρτεμις Παπατριανταφύλλου (Μαίρη), Δημήτρης Σιακάρας (Τσάρλι μεγάλος), Ορέστης Χαλκιάς (Όλιβερ μικρός), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Κα Πρυν).

 

 

 

Back to top button