Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η εικονική επιχείρηση “Το Μεράκι” του ΕΕΕΕΚ Άργους Ορεστικού που θα παρουσιαστεί στο Mediterranean Cosmo (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ-JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE δημιουργήσαμε την μαθητική επιχείρηση «Το Μεράκι».

Ως μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Άργους Ορεστικού εργαστήκαμε με πάθος, ζήλο και επιθυμία για δουλειά. Επιλέξαμε, να δημιουργήσουμε τα δικά μας προϊόντα. Ειδικότερα, ύστερα από πολλές ώρες δημιουργικής απασχόλησης και ομαδικής εργασίας στα εργαστήρια μαγειρικής, καλλιτεχνικών και αυτόνομης διαβίωσης παράγαμε νόστιμα γλυκά του κουταλιού και εύγευστα λικέρ, είδη κεραμικής που μπορούν να διακοσμήσουν όμορφα το χώρο σας καθώς και πολύχρωμες ποδιές κουζίνας.

Στη συνέχεια, με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή μοιραστήκανε οι ρόλοι. Μια ομάδα παιδιών αντιπροσώπευε το τμήμα παραγωγής και προμηθειών, άλλη το τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων, άλλη το τμήμα προσωπικού και τμήμα οικονομικών. Κάθε τμήμα, έχει το διευθυντή του και όλα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του γενικού διευθυντή.
Από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του ΣΕΝ/JA Greece μάθαμε πως μπορούμε να συνεργαζόμαστε δημιουργικά και αρμονικά μεταξύ μας αλλά και πως μπορούμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτά. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το συγκεκριμένο εγχείρημα αντιληφθήκαμε με βιωματικό τρόπο τη σημασία των χρημάτων, πραγματοποιήσαμε οικονομικές συναλλαγές και κατανοήσαμε τις έννοιες των εσόδων, εξόδων, κέρδους αλλά και της αποταμίευσης.
Ύστερα, απ’ όλα αυτά είμαστε κι εμείς έτοιμοι να δημιουργήσουμε τη δική μας επιχείρηση με τα προϊόντα που ο καθένας μας επιθυμεί.

 

 

Back to top button