ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος ξεκίνησε τις “υιοθεσίες” παιδιών από τη Βουλή

Η Βουλή των Ελλήνων προχώρησε στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, του πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του.

Οι «υιοθεσία» ανήλικων παιδιών από τη Βουλή ξεκίνησε το 2010. Συγκεκριμένα, με απόφαση που ελήφθη το 2010 μετά από πρόταση που έφερε στο θερινό τμήμα της Βουλής ο τότε πρόεδρός της κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, το Σώμα υιοθέτησε το σύνολο των ανήλικων παιδιών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας από το επεισόδιο των Ιμίων το 1996 ως σήμερα.

«Η συμβολική υιοθεσία των παιδιών αυτών από την Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με θάρρος, αυταπάρνηση και αφοσίωση στο καθήκον έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας τη χώρα», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο κ. Πετσάλνικος από το βήμα της Βουλής.

Το ποσό είχε καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

“Μέχρι το 2012 που διατέλεσα πρόεδρος της Βουλής, είχαν ενισχυθεί 62 παιδιά από 39 τραγικά δυστυχήματα στελεχών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχασαν τη ζωή τους στη εκτέλεση του καθήκοντος” δήλωσε στο ΦΟΥΙΤ ο κ. Πετσάλνικος για να καταλήξει, “Από το 2012 έως σήμερα “υιοθετήθηκαν” άλλα 16 παιδιά.”

Με πληροφορίες kathimerini.gr

 

Back to top button