Κόσμος

Πέθανε ο αξέχαστος λοχίας του «Full Metal Jacket» Ρ. Λι Ερμι (βίντεο)

Ο Αμερικανός ηθοποιός, Ρόναλντ Λι Έρμι γνωστός από τον ρόλο τού αρχιλοχία Χάρτμαν στην ταινία «Full Metal Jacket» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 74 ετών.

Όπως ανακοίνωσε ο επί σειρά ετών μάνατζέρ του, Μπιλ Ρόγκιν, ο Ρ. Λι Έρμι πέθανε στο νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας από επιπλοκές πνευμονίας.

Γεννημένος στην πόλη Εμπόρια του Κάνσας των ΗΠΑ μεγάλωσε σε αγρόκτημα με τα πέντε αδέλφια του. Όταν έγινε 14 ετών μετακόμισε με την οικογένειά του στην πόλη Ζίλα της Ουάσινγκτον. Επέλεξε να καταταγεί στον στρατό, αντί να εκτίσει ποινή φυλάκισης, καθώς είχε προβλήματα με τον νόμο. Έγινε πεζοναύτης για 11 χρόνια, πέρασε 14 μήνες στο Βιετνάμ και 11 μήνες στη νήσο Οκινάουα της Ιαπωνίας αλλά έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ.

O Ρ. Λι Έρμι είχε εμφανιστεί σε πάνω από 60 ταινίες, μεταξύ άλλων τα φιλμ «Αποκάλυψη Τώρα», «Ο Μισσισσιπής καίγεται», «Toy Soldiers», «On Deadly Ground» (Σε επικίνδυνο έδαφος), «Seven», «Prefontaine» και σε τηλεοπτικές σειρές. Επίσης δάνεισε τη φωνή του σε πολλές ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως τα τρία «Toy Story» και σειρές κινουμένων σχεδίων, όπως το «Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness».

 

 

Back to top button