Καστοριά

Για πρώτη φορά εβδομάδα χωρίς κινητά στον στρατό – Στον απόηχο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

 

Απενεργοποιημένα είναι τα κινητά αυτήν την εβδομάδα στον ελληνικό Στρατό Ξηράς και οι επικοινωνίες πραγματοποιούνται μόνο με υπηρεσιακά μέσα έπειτα από εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας. Αυτή η δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα, με στόχο την εξοικείωση του στρατιωτικού προσωπικού με τη χρήση των υπηρεσιακών μέσων, που εξασφαλίζουν ασφαλείς επικοινωνίες και όχι των κινητών τηλεφώνων, που είναι ευάλωτα σε υποκλοπές.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα, «armyvoice.gr», την τρέχουσα εβδομάδα 16-20 Απριλίου 2018 υλοποιείται η δράση, «Εβδομάδα χωρίς κινητά». Η δράση αυτή λαμβάνει χώρα μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές και το «ξεσκόνισμα» των κινητών τους από τις τουρκικές αρχές και εντάσσεται στο πλαίσιο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της κλιμακούμενης τουρκικές προκλητικότητας.

Στο έγγραφο αναφέρεται:

«1) Σας γνωρίζουμε, σε εκτέλεση του (α) σχετικού, ότι από 16 έως 20 Απριλίου 2018 θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά η δράση ‘εβδομάδα χωρίς κινητά’, κατά την διάρκεια της οποίας, θα χρησιμοποιούνται αυστηρά ΜΟΝΟ υπάρχοντα υπηρεσιακά επικοινωνιακά μέσα για την κάλυψη των υπηρεσιακών επικοινωνιακών αναγκών, πλην των περιπτώσεων που αφορούν σε περιστατικά ασφαλείας και άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας και μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση της Ιεραρχίας, μέσω των υφιστάμενων υπηρεσιακών επικοινωνιακών συστημάτων.

2)Η δράση θα υλοποιηθεί με την καθολική συμμετοχή του προσωπικού και θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.

3) Επισημαίνεται κατά τη χρήση προσωπικού ή υπηρεσιακού μέσου επικοινωνίας, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας για αποφυγή διαρροής πληροφοριών».

athensvoice.gr 

 

 

 

Back to top button